Γιατί ο ντελιβεράς, αυτός ο μικρός ήρωας της ασφάλτου (και της πείνας σου), μας είναι αναγκαίος.

Διαβάζουμε πως σήμερα, ανήμερα της απεργίας των ντελιβεράδων φαγητού, περίπου 500 άτομα διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματά τους. Μπορεί σε κάποιους από εμάς αυτή η κινητοποίηση να έχει προκαλέσει ανησυχία (#ARAXNES_STO_PSIGEIO) αλλά το σίγουρο είναι ότι σεβόμαστε τους ανθρώπους μεταφέρουν το φαγητό μας και σήμερα διεκδικούν κάποια αυτονόητα δικαιώματα για την εργασία τους. Τους εκτιμάμε λίγο περισσότερο, για τους παρακάτω λόγους:

Είναι συνένοχοι στις γουρουνιές σου

Μπορεί να έχεις παραγγείλει 4 σουβλάκια με τηγανητές πατάτες ή ένα τερατώδες μπέργκερ με μη μετρήσιμες ποσότητες μπέηκον και τσένταρ. Θα στα παραδώσουν, χωρίς να σε κρίνουν για το γεγονός ότι μετατρέπεις το στομάχι σου σε μια κολασμένη καταβόθρα. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις πάρει 7-8 κιλά τελευταία, μόνο ένα διακριτικό μπουρμπουάρ, ως ένδειξη εκτίμησης.

Αντέχουν

Ας υποθέσουμε ότι κυκλοφορείς στους δρόμους με ένα τέρας όπως το παραπάνω δημιούργημα, ζωσμένο στο μηχανάκι σου, να μοσχοβολάει ανελέητα, όντας φρεσκοψημένο, με το λιωμένο τυρί να χαϊδεύει ηδονικά τον ζουμερό κιμά και τις αδίστακτες φέτες μπέηκον. Πόσο μπορείς να αντισταθείς; Εκείνοι μαθαίνουν να ζουν με τον πειρασμό.

Δέχονται τα λάθη τους

Μου έτυχε κάποτε, ύστερα από 10 γεμάτες ώρες απόλυτης αποχής από το φαγητό, να παραγγείλω πίτσα με βετζετέριαν υλικά, αντί για την αγαπημένη μου με πιπεριές, αλλαντικά και άλλα πικάντικα συνοδευτικά. Κάλεσα αμέσως στο μαγαζί, ο υπεύθυνος μου είπε στο τηλέφωνο «συγνώμη, κάποιο λάθος έγινε, σας φέρνουμε αμέσως τη σωστή». Η αρχική μου αντίδραση, ήταν παρόμοια με εκείνη του ρεπόρτερ Πασσά στο παραπάνω video (2.34), αλλά όταν η σωστή πίτσα ήρθε μετά από 7 ολόκληρα λεπτά (ΜΟΝΟ), η απόγνωση είχε ήδη αντικατασταθεί από την απόλυτη ευτυχία. Και το σπουδαιότερο όλων, τα χρήματα μου είχαν επιστραφεί και η πίτσα ήταν κερασμένη. Αγαπητέ ντελιβερά ΣΕΒΟΜΑΙ τη δουλειά σου.

 

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]

Δες εδώ:Μια ζωή αποψύχεις με λάθος τρόπο το φαγητό που έχεις στην κατάψυξη!