Βρέθηκε άγαλμα 3.000 χρόνων και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της σύγχρονης εποχής

13/03/2017

Φήμες πως τα έργα μετρό στην Matariya αναβάλλονται για μια δεκαετία, ελέγχονται ως ανακριβείς

Μαθαίνοντας αυτήν την είδηση ένας Ross Geller και ένας Indiana Jones ξύπνησαν (σχεδόν ταυτόχρονα) και αρχίσαμε να κάνουμε σοβαρές σκέψεις για να φύγουμε με τους φίλους μας για Κάιρο. Γιατί αυτή η νέα αρχαιολογική ανακάλυψη που συνέβη στην περιοχή Matariya του Cairo είναι απλά επική: Την περασμένη εβδομάδα, ομάδα Γερμανών και Αιγυπτίων αρχαιολόγων ανακάλυψαν κομμάτι ενός αγάλματος ηλικίας 3000 ετών, που είναι αρκετά πιθανό να απεικονίζει τον Φαραώ Ραμσή Β`.

Τα κομμάτια του θώρακα και το κεφάλι του αρχαίου αγάλματος έχουν συνολικό μήκος 8 μέτρα και είναι κατασκευασμένα από χαλαζία. Επίσης μαζί με το άγαλμα του Ραμσή Β`, έχει ανακαλυφθεί και το κομμάτι του θώρακα ενός μικρότερου αγάλματος, που απεικονίζει τον Φαραώ Σετί B`(εγγονός του Ραμσή) και κομμάτια ενός οβελίσκου που παρουσιάζει μια σειρά από ιερογλυφικά. Ήδη ομάδα αρχαιολόγων έχει ξεκινήσει την διαδικασία αποκατάστασης των ευρημάτων, ώστε να συμπεριληφθούν στα εκθέματα ενός νέου Αιγυπτιακού Μουσείου, του οποίου τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στο 2018.

milatary

3000-year-old-statue-discovered-pharaoh-ramses-II-Cairo-4-1

Μίνι ιστορική αναδρομή

Ο Ραμσής Β` θεωρείται ως ο σημαντικότερος Φαραώ που βασίλεψε στην Αιγυπτιακή Αυτοκρατορία και πίστευε ότι το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η δημιουργία του κόσμου, ήταν η Heliopolis – σημερινή Matariya. Η ομάδα των Γερμανών και Αιγυπτίων αρχαιολόγων αισιοδοξεί πως αυτά τα νέα ευρήματα θα αποκαλύψουν πολλά μυστικά για τη ζωή των Αιγυπτίων Φαραώ όπως ο Ραμσής Β`.

3000-year-old-statue-discovered-pharaoh-ramses-II-Cairo-3-1

pharoe

Αυτή η νέα ανακάλυψη έχει ήδη αναπτερώσει τις ελπίδες της εγχώριας τουριστικής βιομηχανία για αύξηση στις ροές τουριστών, ύστερα από 6 χρόνια πολιτικών αναταραχών και τρομοκρατικών χτυπημάτων.

3000-year-old-statue-discovered-pharaoh-ramses-II-Cairo-14-1

3000-year-old-statue-discovered-pharaoh-ramses-II-Cairo-10-1   (πηγή: BoredPanda)

Δες εδώ: Κατάρα; Ομάδα αρχαιολόγων εξερευνώντας την Λευκή Πόλη, δέχεται επίθεση από σαρκοφάγα παράσιτα