Πώς να μείνεις έγκυος πάρα πολύ εύκολα. 

Ακούγεται θεωρητικά «απλή» ερώτηση, αλλά η (λάθος) απάντηση της μπορεί και να συνοδευτεί από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πρόσφατη έρευνα που έγινε μέσω τηλεοπτικού προγράμματος στην Αυστραλία, απήθυνε σειρά ερωτήσεων σε 500 γυναίκες, ηλικίας 15 ως 45 ετών, έχοντας ως κεντρικό θέμα «εμπειρίες σεξ χωρίς προστασία και γνώση επείγουσας αντισύλληψης.»  
Ως συμπέρασμα εξήγαγε ότι το 37% (μόλις) χρησιμοποιεί προφυλακτικά, ενώ το 35% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί το χάπι αντισύλληψης. Το σημαντικότερο συμπέρασμα όλων, ήταν ότι οι μισές σχεδόν (48%) δεν γνώριζαν πως το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα στον κόλπο της γυναίκας ακόμα και 5 ημέρες, προκαλώντας εγκυμοσύνη.
 
«Έξω από το σώμα, το σπέρμα μπορεί να πεθάνει σε λίγα λεπτά. Αλλά το αιδοίο και οι σάλπιγγες είναι τέλεια περιβάλλοντα για την θρέψη και την επιβίωσή του.» είπε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, η καθηγήτρια Marie Stopes στα Buzffeed News, συμπληρώνοντας: «το σπέρμα μπορεί να παραμείνει ζωντανό ακόμα και 5 ημέρες μέσα στον κόλπο της γυναίκας, προκαλώντας εγκυμοσύνη.»

Η έρευνα αυτή φαίνεται πως συμπίπτει με αντίστοιχη που είχε γίνει 2 χρόνια πριν απόν τον ιατρικό οργανισμό AHHA, όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων πως τουλάχιστον οι μισές γυναίκες της Αυστραλίας έχουν μείνει έγκυες κατά την πιο γόνιμη χρονική περίοδο της ζωής τους, παρά το γεγονός ότι το 60% αυτών των γυναικών χρησιμοποιεί τουλάχιστον μια μορφή αντισύλληψης.

Πηγή: Buzzfeed

Δες εδώ: 13 κλισέ γυναικείων διαφημίσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.