Το να βραχεί το κινητό σου είναι κάτι συνηθισμένο και δυστυχώς συμβαίνει εξαιρετικά συχνά. Ιδιαιτέρα το καλοκαίρι που η φάση είναι θάλασσα και κολύμπι όλη την ημέρα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως το κινητό σου θα την «πληρώσει». Μην ανησυχείς όμως, για αυτό υπάρχει ο δείκτης υγρασίας που θα σε απαλλάξει από το άγχος και θα αποδείξει χωρίς αμφιβολία αν έχει γίνει ζημιά. Aν μέχρι τώρα καταλάβαινες ότι βράχηκε από το γεγονός πως ήταν υγρό και δεν άνοιγε, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις καθώς τα κινητά σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν μόνο ένα δείκτη υγρασίας αλλά 2 με τον πρώτο να βρίσκεται στην μπαταρία και ο δεύτερος στο τηλέφωνο, αμέ!

mobilekedriki-risegr

Σε πολλές περιπτώσεις τα αυτοκόλλητα του δείκτη υγρασίας μπορεί να βρίσκονται στις υποδοχές τις φόρτισης και των ακουστικών καθώς και στο σημείο που βρίσκεται η κάρτα Sim.

deiktis ygrasias-risegr

blacl-risegr

Πώς λειτουργούν;

Αν έχεις την υποψία πως το κινητό σου έχει βραχεί, απλά τσέκαρε τα 2 σημεία που έχουν πολλά μικρά χ επάνω τους. Το χ αυτό θα είναι κόκκινο ή ροζ αλλά μέσα σε λευκό φόντο αν ο δείκτης υγρασίας δεν έχει «παραβιαστεί» και το κινητό σου είναι στεγνό. Σε αντίθετη περίπτωση το σημαδεμένο X θα μοιάζει σαν να «ματώνει» και όλο το αυτοκόλλητο θα μοιάζει κατακόκκινο.

batariakinhtou-rise02

Απλό εύκολο κι αποτελεσματικό σου λέει. Κι αν μας ρωτάς, ιδιαιτέρα διαφωτιστικό και χρήσιμο.

Yπάρχει τρόπος να επαναφέρω τον δείκτη υγρασίας στα κανονικά του επίπεδα;

Ω ναι, μπορείς απλά  με λίγη χλωρίνη!

Δες εδώ το νέο υλικό, που επιτρέπει τη φόρτιση του κινητού σου ακόμα και 1 φορά κάθε 3 μήνες!

Πηγές . 2