Οικονομική ανισότητα, καταστροφή του περιβάλλοντος και ο Donald Trump: Όταν δεν επουλώθηκε καμία από τις πληγές του πλανήτη Γη.

Στη G20 του Αμβούργου συναντήθηκαν 0ι ηγέτες των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, για να αποφασίσουν κοινά βήματα προς την επίλυση σημαντικών ζητημάτων όπως η Κλιματική Αλλαγή, η Οικονομική Κρίση και οι εμπορικές συμμαχίες όπως διαμορφώνονται στην εποχή του Brexit.

Οι διαδηλώσεις

χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές στοχοποιήθηκαν από την αστυνομία και τα εγχώρια (και όχι μόνο) μέσα ενημέρωσης ως ταραχοποιά στοιχεία, λόγω των βανδαλισμών και άλλων ενεργειών προβοκατόρικου χαρακτήρα που συνέβησαν παραμονές, κατά τη διάρκεια της Συνόδου (Παρασκευή και Σάββατο), μέχρι και χθες.

Διαβάζουμε στο in.gr

Το απόγευμα της Κυριακής, ενώ οι ηγέτες της G20 είχαν επιστρέψει στις χώρες τους, τέσσερα από τα δέκα hashtag στο γερμανικό twitter αφορούσαν τα επεισόδια στο Αμβούργο -το ένα μάλιστα ήταν «η στρατηγική της αστυνομίας». 

Οι τίτλοι των εφημερίδων δείχνουν ξεκάθαρα το κλίμα: «Όργιο βίας από «τουρίστες» ταραξίες» γράφει η συνήθως χαμηλών τόνων FAZ, «μία πόλη στο χάος» γράφει η SZ, «το μαύρο μπλοκ ρημάζει τους δρόμους του Αμβούργου» γράφει το Spiegel. 

Ο Donald Trump

Στο συνέδριο της G20 επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα πως οι 20 ηγέτες των ισχυρότερων κρατών του κόσμου, στην πραγματικότητα είναι 19+1, καθώς η άρνηση του Donald Trump να υπογράψει την κοινή επίσημη δήλωση των αρχηγών κρατών για την τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, οδήγησε στην απομόνωση του με κάθε επισημότητα. Στη συνέχεια, η Καγκελάριος της Γερμανίας Anghela Merkel και η πρωθυπουργούς της Βρετανίας Theresa May με δηλώσεις τους επιβεβαίωσαν πως οι υπόλοιποι 19 ηγέτες κρατών θα τηρήσουν την Συμφωνία του Παρισιού, παρά την αποχώρηση της Αμερικής.

Οι Εικόνες

 

Ο Donald Trump και η κόρη του (!) ανάμεσα σε ηγέτες κρατών, οι (χιλιάδες) διαδηλωτές που μοιράζονται τους ίδιους φόβους με εσένα κι εμένα για το μέλλον αυτού του πλανήτη που μαστίζεται από πολέμους θρησκευτικών και άλλων συμφερόντων, από μια μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική κρίση και από ηγέτες πολεμοχαρούς, (αυτο)καταστροφικής μεγαλομανίας. Αυτός είναι ο κόσμος μας.

Με στοιχεία από: Independent