Ερωτική έλξη ανάμεσα σε άντρες σε ταινία της Disney; NAI

Πώς αλλάζουν οι καιροί!  Η Disney, γνωστή για τις ταινίες με έμμεσα (και άμεσα) ρατσιστικά υπονοούμενα (δες εδώ), στο νέο, live-action remake του «Beauty and the Beast», μας συστήνει τον πρώτο ανοικτά gay χαρακτήρα, ο οποίος έχει και τη δική του ρομαντική σκηνή. Είναι ο LeFou, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Josh Gad. Στην ταινία ο LeFou ανακαλύπτει πως νιώθει συναισθήματα για τον Gaston, συναισθήματα που ξεπερνούν την έννοια της φιλίας και κυμαίνονται ανάμεσα σε θαυμασμό και ερωτική έλξη.   faston

«Mια όμορφη στιγμή»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Bill Condon, μιλώντας στο περιοδικό Attitude, τόνισε πως ο χαρακτήρας του LeFou συνεισφέρει θετικά στην ενίσχυση της παρουσίας LGBT χαρακτήρων στη μεγάλη οθόνη: «Είναι ένας χαρακτήρας που συνειδητοποιεί πως έχει κάποια ξεχωριστά συναισθήματα. Και ο Josh τα εκφράζει μέσα από μια πολύ διακριτική και όμορφη ερμηνεία. Και γι`αυτό στο τέλος, υπάρχει μια λύτρωση για τον χαρακτήρα του, για την οποία δεν θέλω να μιλήσω ακόμα. Αλλά είναι μια όμορφη, αποκλειστικά gay στιγμή, μέσα σε μια ταινία της Disney.»

Είναι η 2η φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που βλέπουμε μια ξεκάθαρα γκέι αναφορά σε παραγωγή της Disney, μετά από αυτά τα φιλιά σε καρτούν της.

Beauty-and-the-Beast-Movie-Poster-Collage-

Έ-ε-ερχεται!

Στο νέο «Beauty and the Beast» πρωταγωνιστούν οι Emma Watson (Belle), Dan Stevens (Beast), Luke Evans (Gaston), και οι Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline και Stanley Tucci. H animated εκδοχή της ταινίας έκανε πρεμιέρα το 1991, ενώ η νέα εκδοχή της, θα προβληθεί στη χώρα μας από τις 16 Μαρτίου.

 gay χαρακτήρας στο "Beauty and the Beast"

(Πηγή:BBC)

Δες εδώ σεξουαλικές αναφορές σε ταινίες της Disney και καρτούν που σίγουρα δεν κατάλαβες ως παιδί.