Μόνο μη ξεχάσεις να του ανοίξεις το παράθυρο. Θα σ`ευχαριστεί για πάντα.

Από την πρώτη στιγμή που θα σε δει να κρατάς το λουρί και να περπατάς προς τα έξω νιώθει συνήθως μια έντονη χαρά. Δαγκώνει το λουρί, σου γλείφει τα δάκτυλα, κουνάει την ουρά πέρα-δώθε, με μια λέξη ΧΑΙΡΕΤΑΙ. Όμως λίγο αργότερα, όταν του ανοίγεις το παράθυρο και αρχίζει να βλέπει το καθετί εκεί έξω, ζει την απόλυτη ευφορία. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο σκύλος σου περνάει τέλεια στο αυτοκίνητο;

dogs_risegr.jpg3

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην εξαιρετικά ανεπτυγμένη όσφρηση του σκύλου σου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Stanley Coren, μελετητή της συμπεριφοράς των σκύλων και καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο British Columbia, οι σκύλοι έχουν 225 εκατομμύρια οσφρητικούς δέκτες στις μύτες τους, ενώ οι άνθρωποι έχουν μόλις 50.

 λόγος που ο σκύλος σου περνάει τέλεια στο αυτοκίνητο

Ο Coren έχει δηλώσει στο περιοδικό the Globe and Mail, «αν ανοίξεις το παράθυρο του αυτοκινήτου, ένα σκυλί παίρνει μια καλειδοσκοπική άποψη του κόσμου, μέσα από τη μύτη του, καθώς τα αρώματα αλλάζουν διαρκώς. Είμαστε οπτικά ζώα… Ένας σκύλος ζει μέσα από τη μύτη του.»

 λόγος που ο σκύλος σου περνάει τέλεια στο αυτοκίνητο

Αυτό σημαίνει πως ενώ περνάς με το αυτοκίνητο σου από καταστήματα, εστιατόρια, δρόμους που έχουν βρεθεί άλλα σκυλιά, εκείνος συλλέγει μέσα σε ελάχιστα λεπτά μυρωδιές του κόσμου που ο άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί.

«Δεν είμαι σίγουρη για το κατά πόσο περνούν καλά (στο αυτοκίνητο)», έχει δηλώσει η Dr. Melissa Bain, κτηνίατρος του πανεπιστημίου της California στο περιοδικό Car and Driver. «Αλλά παίρνουν τεράστια ποσότητα πληροφορίας σε μεγαλύτερες ταχύτητες.»

 λόγος που ο σκύλος σου περνάει τέλεια στο αυτοκίνητο

Δηλαδή μια βόλτα μέχρι το ψιλικατζίδικο μαζί με το σκύλο σου, μοιάζει για εκείνον σαν ένας γύρος του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά. Φαντάσου πόσο πολύ θα σ`αγαπάει, αν η βόλτα σας καταλήξει και μέχρι τη παραλία (διάβασε εδώ πως να το κάνεις σωστά).