Ο Bob Ross δεν άλλαξε ποτέ χτένισμα, για δυο πολύ σοβαρούς λόγους.

Αυτό το φωτοστέφανο από γλυκιές, ευγενικές τρίχες που παρουσίαζε το πρόσωπο του Bob Ross ήταν πολύ εντυπωσιακό για να είναι αληθινό. Η παρακάτω ιστορία, που μας εξηγεί γιατί ο Bob Ross έκανε περμανάντ, δεν έχει να κάνει με στιλιστικές επιλογές ή παράξενες ιδέες των τηλεοπτικών executives. Ο Bob Ross δεν ήταν τύπος που μπορούσε να μπει σε τέτοια καλούπια. Ήταν μια ιδέα που είχε να κάνει με κάτι πιο σημαντικό: εξοικονόμηση χρημάτων και προσωπικό branding.

bobross_risegr

Στις αρχές των 80`s, o Ross ξεκινούσε την νέα του καριέρα ως ζωγράφος και καθηγητής ζωγραφικής, έχοντας υπηρετήσει την αμερικάνικη αεροπορία για 20 χρόνια στην (καθόλου) φιλόξενη βάση της Alaska. Ο μέντοράς του, Bill Alexander, καθώς ετοιμαζόταν να αποσυρθεί, ζήτησε από τον Ross να συνεχίσει το έργο του, δηλαδή να μαθαίνει τα μυστικά της ζωγραφικής σε εκείνους που αγαπούν το να ζωγραφίζουν, σε όλο τον κόσμο. Ο Ross ταξίδεψε σε όλη την Αμερική με τροχόσπιτο, διδάσκοντας σε χιλιάδες ανθρώπους την κλασσική πλέον τεχνική της υδατογραφίας. Η υπόσχεση που είχε δώσει στην γυναίκα του ήταν πολύ, πολύ σοβαρή: Αν δεν έβγαζε αρκετά χρήματα από την ζωγραφική, θα επέστρεφε στην Alaska.

bobross2_risegr

Και όχι, δεν ήταν καθόλου εύκολο να συγκινήσει το κοινό με την ζωγραφική του. Γι` αυτό ο Bob Ross έκανε εξαντλητικές οικονομίες, ξεκινώντας από το να μην κουρεύεται, κάνοντας τα μαλλιά του περμανάντ! Σύντομα, η ολοένα αυξανόμενη επιτυχία του Ross τον έφερε και στην τηλεόραση, μαζί με τις μπογιές και τα πινέλα του για να μας ταξιδέψει με τις σουρέαλ ζωγραφιές του μέσα από το show “The Joy Of Painting”.

Αυτό το πρόσωπο του Bob με αυτή την θρυλική περμανάντ, δεν έπρεπε να αλλάξει. Η συν-ιδρύτρια της εταιρείας Bob Ross Company, Annette Kowalski εξηγεί: «Όταν ξεκινήσαμε να πουλάμε πινέλα και χρώματα ζωγραφικής, βάλαμε την εικόνα του. Το logo της εταιρείας μας ήταν η εικόνα του Bob με αυτό το χτένισμα. Άρα δεν μπορούσε ποτέ να το αλλάξει. Δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος με αυτή την ιδέα»

Στα επόμενα χρόνια, ο Ross διατήρησε το “afro” look του, γνωρίζοντας πια πως ήταν κομμάτι της εικόνας του, άρα και της επιτυχίας του. Ο Bob έμεινε “Afro” μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1995. Σήμερα, είναι απλώς αδύνατο να τον φανταστούμε να ζωγραφίζει χωρίς τις αγγελικές, ανέμελες μπούκλες του, να βγάζουν την δική τους προσωπικότητα μπροστά στην κάμερα.. Μήπως να ξαναδούμε μερικά επεισόδια;