Το τρικ που φέρνει μετάλλια.

Το μυστήριο γι`αυτές τις παράξενες «μελανιές» που εμφανίζονται στα σώματα των κολυμβητών έχει πλέον καταρριφθεί. Λέγεται «βεντούζες» και είναι μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή (αρχαιοελληνικών) χρόνων, για την οποία διάβασες εδώ. Τώρα όμως αγαπητέ geek αναγνώστη, θα σου κάνω ακόμα μια φαινομενικά εύκολη ερώτηση σχετικά με την Ολυμπιακή κολύμβηση. Ίσως να έχεις προσέξει κολυμβητές όπως η Katie Ledecky, η οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής, κατέρριψε το δικό της Ολυμπιακό ρεκόρ και στο τέλος της διαδρομής της, αποκάλυψε όχι 1, αλλά 2 κολυμβητικά σκουφάκια. Γιατί 2 και όχι 1; Πόσο εύκολη/δύσκολη γίνεται η κολύμβηση φορώντας 2 σκουφάκια;

skoufakia_Risegr

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo, υπάρχουν τουλάχιστον 2 πρακτικοί λόγοι που η Katie και πολλοί άλλοι αθλητές επιλέγουν να κάνουν κάτι τέτοιο: 2 σκουφάκια εφαρμόζουν πιο σταθερά στο κεφάλι του κολυμβητή και τον βοηθούν να μη χάνει σε ταχύτητα.

Δηλαδή:  Όταν ο κολυμβητής φοράει 1 σκουφάκι, κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, αυτό μπορεί να ζαρώσει και να του προκαλέσει αδράνεια διάρκειας ελάχιστων δευτερολέπτων, χρόνου ικανός για να βρεθεί ο εκάστοτε αθλητής εντός ή εκτός μεταλλίων.  Γι`αυτό λοιπόν οι περισσότεροι αθλητές φορούν πλέον και ένα δεύτερο σκουφάκι σιλικόνης και συχνά φορούν και τα γυαλιά τους ανάμεσα στα δύο σκουφάκια. Φυσικά υπάρχουν ακόμα κάποιοι ριψοκίνδυνοι που φορούν μόνο 1 σκουφάκι.

Βέβαια, μεταξύ μας, είναι λίγο πιο badass να φοράς 2 σκουφάκια και όταν κερδίζεις να πετάς 1 στο κοινό!