Mega Drive ή Super Nintendo;

Η νοσταλγία για τα `90s μπορεί να σε εμπνεύσει να πάρεις ακραίες αποφάσεις, όπως π.χ. να περάσεις ένα ολόκληρο σ/κ παίζοντας Super Mario, ή ακούγοντας τα αγαπημένα σου κομμάτια από τον Peter Andre και τις Spice Girls σε κασέτες. Τι εννοείς «δεν μπορώ;» Φυσικά και μπορείς, αφού μερικά από τα πιο εμπορικά γκάτζετ των 90`s υπάρχουν ακόμα!

Super Nintendo

Το Super Nintendo έγινε 30 ετών και αυτή ήταν μια καλή αφορμή ώστε να λανσάρει μαι classic έκδοση της δημοφιλούς κονσόλας, με τους controllers, τα καλώδια, τα παιχνίδια και όλα εκείνα που θυμίζουν επικά απογεύματα λίγο μετά το διάβασμα και τις παιδικές sitcoms. Η κυκλοφορία του «νέου» NES την περασμένη Παρασκευή, συνοδεύτηκε από άμεσο sold-out στα online καταστήματα της Amazon. Λες 20 χρόνια μετά, να τερματίσω το Super Mario; 

snes

Gameboy Color

infinity-titlescreen-625x350

Μπορεί το Game Boy Color να έχει σταματήσει να παράγεται, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν τα παιχνίδια του. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια εκδοχή του Infinity, ενός RPG game το οποίο βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης για 15 χρόνια, χωρίς να ολοκληρωθεί ποτέ Η εταιρεία Affinix Software επιχείρησε να κυκλοφορήσει ακόμα και αυτήν την μισοτελειωμένη εκδοχή του «Infinity», μέσω ενός αρχείου ROM και κώδικα στο Github.

Mega Drive

 

sega-mega-drive-console

Ή αλλιώς εκείνη η -καλύτερη από το Master System – παιχνιδομηχανή που έκανε σουπερσταρ ένα Σκαντζόχοιρο με μαλλί ρέιβερ και χρώματα ρείβερ (Sonic). Το Sega Mega Drive λόγω της ανέλπιστης εμπορικής επιτυχίας του στη Βραζιλία, αναμένεται να λανσαριστεί ξανά, σε μια version που θα είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που μας συστήθηκε πριν από 28 χρόνια.

Tamagotchi

tamago

Aν υπάρχει ένα παιδικό γκάτζετ που έχει σημαδέψει την 90`s παιδική ηλικία μας, αυτό ήταν ο ηλεκτρονικός κατοικίδιος φίλος μας, ονόματι Tamagotchi. Σήμερα, το Tamagotchi είναι και πάλι εδώ, δίνοντας στα 20 something παιδιά την δυνατότητα να παίξουν «αστεία παιχνίδια» με το ψηφιακό pet τους αλλά και να του βρουν «φίλους» με τα pets κάποιου άλλου παίκτη.

Κασέτες

cassetes

Το  2014, η National Audio Company, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κασετών στην Αμερική, παρήγαγε περισσότερες από 10 εκατομμύρια κασέτες. Φέτος, η παραγωγή, αλλά και οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί περισσότερο από 40%. Καλλιτέχνες όπως ο Eminem, οι Blink 182 και οι Metallica επανακυκλοφορύν κλασσικά albums τους ή/και ακυκλοφόρητα τραγούδια τους, αναβιώνοντας ένα μέσο που θέλει να ξυπνήσει τη νοσταλγία σε κάθε μουσικόφιλο. Μπορεί η κασέτα;

Walkmam

walkmab

Η νέα εποχή της κασέτας δεν θα μπορούσε να μην συνδυαστεί με την κυκλοφορία νέων μοντέλων walkman που παίζουν κασέτες ή/και μετατρέπουν την μουσική πληροφορία σε MP3. Μήπως να ξαναγράψεις κανένα mixtape;

Beepers!

 

143405033578927

 

 

Το πιο αμερικάνικο μέσο επικοινωνίας σε τηλεοπτικές σειρές/ταινίες των late `90s/early `00s. Μπορεί αυτός ο κάτι σαν μίνι αποστολέας μηνυμάτων με μπαταρία να ξεπεράστηκε από τον ερχομό των κινητών τηλεφώνων και της αποστολής mobile μηνυμάτων, αλλά τα beepers συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα! Ο λόγος: Υπάρχουν κάποιες επαγγελματικές ομάδες, όπως γιατροί, πυροσβέστες, διασώστες, που χρειάζονται ένα μέσο επικοινωνίας που να λειτουργεί ακόμα και όταν υπάρχει πλήρης διακοπή ηλεκτροδότησης γύρω τους. Τα beepers, λειτουργούν με μπαταρία, άρα γίνονται αυτομάτως σούπερ ελκυστικά (και διαχρονικά!).

(Με στοιχεία από: Motherboard)