Ένας σκύλος, που είχε εγκαταλειφθεί από έναν ερασιτέχνη εκτροφέα, λόγω τoυ στραβού προσώπου του, σώθηκε από την ευθανασία. Ο γλυκύτατος σκυλάκος, με το όνομα Picasso, που είναι διασταύρωση pit bull και corgi (δες εδώ και άλλες διασταυρώσεις με corgi), διασώθηκε μαζί με τον αδελφό του Pablo στο Oregon των ΗΠΑ. Τα αδερφάκια εγκαταλείθηκαν σε καταφύγιο ζώων από τον εκτροφέα τους, επειδή θεωρούσε ότι δεν θα μπορέσει να τα πουλήσει. Στη συνέχεια διασώθηκαν από μια άλλη υπηρεσία που μεσολαβεί για υιοθεσίες σκύλων, σε περιπτώσεις που έχουν πολλές περιπτώσεις να υποβληθούν σε ευθανασία. Δεν ήθελαν να χωρίσουν τα 2 σκυλάκια, γι’ αυτό αποφάσισαν να τα πάρουν και τα δύο.

Ο Picasso πήρε πιθανώς το όνομά του από τους διάσημους πίνακες του Ισπανού καλλιτέχνη με τα στραβά πρόσωπα. Έχει εξεταστεί από έναν κτηνίατρο ο οποίος είπε ότι είναι υγιής και η εξωτερική του παραμόρφωση δεν σχετίζεται με κάποιο ιατρικό θέμα. Μάλιστα, σύντομα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί ένα δόντι από το κάτω σαγόνι του.

Σύμφωνα με τον εκτροφέα, ο Picasso γεννήθηκε με αυτή την παραμόρφωση στο πρόσωπό του. Παρά το στραβό σαγόνι του, ο 10 μηνών Picasso είναι «απίστευτα χαρούμενος», σύμφωνα με το Luvable Dog Rescue. Όπως φαίνεται, το εξωτερικό του πρόβλημα δεν τον εμποδίζει να απολαμβάνει το φαγητό.

?Mmmmm….!!!!! PEANUT BUTTER!!!!? Picasso doesn’t seem to have any trouble eating, even with his twisted face…he still makes it work!!!!?Picasso and Pablo are sweethearts and also very loving with each other? ?please wait in sending in your applications for these dogs until we have them posted on our website!?We have been slammed with emails from people wanting to adopt, so please be patient while we get all the pups evaluated and through their quarantine period!?We are not a big organization and we only have one person doing all of the adoptions at this point!?We have hired a new person so by March hopefully we will have more help and be able to get back to you guys faster!!!? thanks so much for all the love and support for @luvabledogrescue ???#corgi #wonkyface #bassethound #brothers #peanutbutter

A post shared by Luvable Dog Rescue (@luvabledogrescue) on

Η οργάνωση Luvable Dog Rescue λέει ότι έχουν δεχθεί άπειρα μηνύματα από ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν τα 2 σκυλάκια, κάτι όμως που θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν όλες τους οι ιατρικές εξετάσεις.

Δες εδώ 18 πράγματα που όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν κάνει.

Πηγή: BBC.co.uk