Όταν χρειάζεσαι να γίνεις άνδρας για να σε πάρουν στα σοβαρά.
Αρκετές φορές ο κόσμος της τεχνολογίας και των startups έχει δεχθεί έντονη κριτική για τα κρούσματα σεξισμού που αντιμετωπίζει. Σήμερα, η ιστορία των 2 γυναικών επιχειρηματιών που αποκάλυψαν ότι χρειάστηκε να εφεύρουν έναν άνδρα-συνιδρυτή ώστε να ολοκληρώσουν την ίδρυση της εταιρείας τους, προβληματίζει.

Τι ακριβώς συνέβη;

Οι Penelope Gazin και Kate Dwyer, που ίδρυσαν το eshop αντικειμένων τέχνης Witchsy, δημιούργησαν έναν φανταστικό τρίτο συν-ιδρυτή με το όνομα Keith Mann, του οποίου το όνομα χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν με άνδρες developers και designers.
Η ιδέα προέκυψε όταν διαπίστωσαν πως οι περισσότεροι developers και designers με τους οποίους καλούνταν να συνεργαστούν, χρησιμοποιούσαν έναν αρκετά αρνητικό, συγκαταβατικό τόνο, όταν μιλούσαν μαζί τους. Σε μια από τις επικοινωνίες τους, ένας developer ζήτησε από την Gazin να βγουν ραντεβού και όταν εκείνη αρνήθηκε, επιχείρησε να σβήσει το website τους.
Η Dwyer δήλωσε στο Fast Company: «Όταν ξεκινήσαμε να στέλνουμε emails με το ψευδώνυμο “Keith” ήταν η μέρα με τη νύχτα. Προηγουμένως περνούσαν μέρες μέχρι να πάρω απάντηση, αλλά με το ψευδώνυμο “Keith” όχι μόνο μου απαντούσαν γρήγορα, αλλά με ρωτούσαν αν ο Keith χρειαζόταν βοήθεια.» Σήμερα οι 2 επιχειρηματίες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα eshop που θυμίζει Etsy σε μια πιο γοτθική εκδοχή, που έχει καταφέρει να σημειώσει πωλήσεις ύψους 200.000 δολαρίων στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ενώ πρόσφατα υπέγραψαν μια συμφωνία συνεργασίας με τον Justin Rolland, συν-δημιουργό του Rick and Morty.

Πηγή: Telegraph