Αν μη τι άλλο δικαιούνται την αγάπη μας.

Έχουμε συνηθίσει κατά καιρούς να διαβάζουμε «καμένες» κι αστείες έρευνες, αυτή δεν είναι μια από αυτές. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν πρόσφατα τον τρόπο για να βελτιώσουμε την ζωή των γωνιών μας και να την κάνουμε πιο χαρούμενη. Να τους κρατάμε συντροφιά.

ilikiomeni01-risegr

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν φαίνεται πως μια από τις βασικές αιτίες για την επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης (με ότι αυτή συνεπάγεται) είναι η μοναξιά. Μέσα από την παρατήρηση 1.600 ηλικιωμένων με μέσο όρο ζωής τα 71 χρόνια φαίνεται πως προβλήματα υγείας δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο και δεν επηρέασαν την καθημερινότητά τους τόσο όσο η μοναξιά. Μετά από 6 χρόνια ερευνών αποδεικνύεται βάσει ποσοστών πως από τους ηλικιωμένους που δέχονταν επισκέψεις από την οικογένειά τους απεβίωσε ένα 14% ενώ στην περίπτωση των μοναχικών ανθρώπων το ποσοστό εκτοξεύεται στο 23%.

ilikiomeni02-risegr

Οι ηλικιωμένοι αποζητούν πολύ την παρέα και μάλιστα είναι αρκετά ανεκτικοί σε χαζομάρες και βλακείες φίλων τους και πάντοτε πρόθυμοι να μοιραστούν το χρόνο και τις εμπειρίες τους. Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ένα. Αγάπα τους όσο τους έχεις, το αξίζουν και το χρειάζονται.