Ανθρωποφαγία (#diplis) για την τηλεθέαση;

Είναι ξεκάθαρο πως τα προγράμματα που επικεντρώνονται σε ταξίδια, δοκιμασίες και επιβίωση στη φύση, προκαλούν το ενδιαφέρον, ακόμα κι όταν στη θέση τους δεν παίζουν μάνατζερ ράγκμπι που τραυματίζονται στα ψέματα και άλλες κωμικοτραγικές φιγούρες, αλλά δημοσιογράφοι που έρχονται σε επαφή με αιρέσεις ανά τον κόσμο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το τηλεοπτικό πρόγραμμα λέγεται «Believer», ο παρουσιαστής είναι ο Reze Aslan και η κεντρική ιδέα δείχνει όντως αρκετά πιασάρικη: Ο παρουσιαστής ταξιδεύει ανά τον κόσμο, γνωρίζει οπαδούς ακραίων αιρετικών σχημάτων και μαθαίνει τι τρώνε, τι πίνουν, τι γνώμη έχουν για τον Χριστούλη και τον Άγιο Πέτρο και στο τέλος ζητάει την ευχή τους (ή φεύγει τρέχοντας).

Σε ένα από τα επεισόδια του «Believer», ο Aslan γνώρισε τη φυλή ασκητών Ινδουιστών Aghori. Αν κάτι κάνει τους Aghori ξεχωριστούς, είναι η διεξαγωγή τελετών όπου διαμελίζουν νεκρά σώματα και τα κάνουν κολιέ, κούπες και συχνά δοκιμάζουν και λίγο τι έχουν μέσα. Σε μια συνάντηση με τους Aghori (στο 0.14 του video παρακάτω), o Aslan επιχείρησε να δείξει πως έρχεται σαν φίλος, γι`αυτό και δοκίμασε το αγαπημένο τους σνακ, το οποίο – όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ήταν κομμάτι ανθρώπινου εγκεφάλου και «είχε γεύση κάρβουνο».

https://www.youtube.com/watch?v=5___1A9SMSs

Μήπως η ανθρωποφαγία – ή έστω η υποψία πως κάτι τέτοιο όντως συνέβη- προκειμένου να προσελκύσεις νέο τηλεοπτικό κοινό, είναι η ύψιστη λύση απελπισίας; Εντάξει καλά είμαστε εμείς εδώ, έχουμε τα talent shows που τρώνε ταλέντα. 

Πηγή:CNN

Δες εδώ7 παίκτες του Survivor που αξίζουν μόνιμο αποκλεισμό στο Νησί