Κι ανυπομονούμε να το πάρουμε στα χέρια μας!

Η Apple έκανε τελικά την πολυαναμενόμενη παρουσίασή της στο Apple park κι εκεί είδαμε όλα όσα περιμέναμε πάνω κάτω (iPhone 8, iPhone 8S, Apple TV 4K και το νέο Apple watch ) το πιο ενδιαφέρον από όλα τα καλούδια που παρουσιάστηκαν εκεί ωστόσο, ήταν το iPhone x.  (το όνομά του έχει διττή σημασία, καθώς κλείνει πονηρά το μάτι στην 10η επέτειο τoυ i Phone κι εδώ που τα λέμε, το Χ φαίνεται εξαιρετικά cool.) Η τιμή του ξεκινά από τα 999 δολάρια.

Όπως ίσως καταλαβαίνεις το i Phone X ,σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική της εταιρίας για τα κινητά τηλέφωνα, η οποία είναι απόλυτα πετυχημένη  τα τελευταία χρόνια. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί;

Το παράδοξο της επιτυχίας του iPhone

apple01

Υπάρχουν περιπτώσεις εταιριών που δεν στοχεύουν στο να φτιάξουν τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο, αλλά τα πιο χρήσιμα. Η Apple δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Με το που πρωτοκικλοφόρησε το iphone, λανσαρίστηκε ως το καλύτερο κινητό στον κόσμο και κατάφερε να γίνει ταυτόχρονα το πιο ευπώλητο κινητό στον κόσμο. Κάπως έτσι και προκειμένου να συνεχίσει να κοίτα  στα ίσια τον ανταγωνισμό, το iPhone άρχισε να αλλάζει και να αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, πράγμα που σήμαινε ότι μοιραία κάποια στιγμή οι νέες ιδέες θα τελείωναν και ορισμένα από τα πράγματα που η Apple θα επιχειρούσε να αλλάξει δεν θα μπορούσαν να αλλαχτούν και να λειτουργήσουν όπως επιθυμούσε η κραταιά εταιρία. Κάπως έτσι λοιπόν η αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία άρχισε να χάνεται κι όχι άδικα εδώ που τα λέμε.

Τα Androids και το i Phone X

x

 

Στην αντίπερα όχθη, τα Androids δουλεύουν με OLED οθόνες χαμηλής κατανάλωσης που βοηθούν την διάρκεια ζωής  της μπαταρίας και την καλύτερη λειτουργία της οθόνης. Ωστόσο κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμα να δημιουργήσει high-quality OLED οθόνη  και κάπου εδώ έρχεται το iPhone X που συνδυάζει την υψηλής ποιότητας οθόνη OLED σε όλη του την επιφάνεια, με μερικά άλλα high-end καλούδια όπως η αναγνώριση προσώπου στο ξεκλείδωμα, ο επεξεργαστής του και η κατασκευή του από ατσάλι και γυαλί. Mε κόστος 999 δολάρια, πιθανότατα οι περισσότεροι θα το σκεφτούν πολύ πριν μπουν σε διαδικασία αγοράς, ωστόσο αυτό είναι καλό μιας και η Apple δεν μπορούσε να κατασκευάσει το συγκεκριμένο μοντέλο σε μεγάλες ποσότητες. Το κόστος κατασκευής του είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά υψηλό και η ποιότητα κατασκευής δικαιολογεί την τιμή πώλησης.

 

Το πιο ενδιαφέρον λανσάρισμα της Apple εδώ και χρόνια

x2

Το συγκεκριμένο πείραμα της Apple, θα είναι πιθανότατα άκρως «διδακτικό». Είτε ο κόσμος θα ενδιαφερθεί για το iPhone X και η εταιρία θα μπει στη διαδικασία παραγωγής περισσότερων μοντέλων, είτε οι πωλήσεις δεν θα είναι τόσο καλές και η εταιρία θα αφήσει τα πειράματα. Όπως και να χει, οδηγός θα είναι (και πάλι) το i Phone 8. Το ρίσκο λοιπόν για την Apple αφορά το πόσοι θα αποφασίσουν τελικά να παραμείνουν μαζί της ή θα σκεφτούν να αγοράσουν Android. Υπάρχει επίσης κι εκείνη η μερίδα των ανθρώπων που δεν θα ανανεώσει φέτος το κινητό της και θα παίξουν κι εκείνοι τον ρόλο τους στις πωλήσεις της εταιρίας. Αναμένουμε με αγωνία να δούμε πως θα πάει το πείραμα.

Πηγές:1,2,3 

 

[themify_box ]Επιμέλεια Μίλτος Τσιμπούκης[/themify_box]