Ανήκεις στη φωτεινή ή τη σκοτεινή πλευρά;

Με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του “Star Wars: The Force Awakens”, ένα νέο εργαλείο της Google  σε καλεί να ξυπνήσεις την Δύναμη και να επιλέξεις την φωτεινή ή την σκοτεινή πλευρά της, διαμορφώνοντας αναλόγως την εμφάνιση των Google apps που χειρίζεσαι.

darkside_risegr

lightside_risegr

Έχοντας επιλέξει πλευρά (η Σκοτεινή πλευρά είναι ανησυχητικά δημοφιλής στα γραφεία του RISE) η Google ξεκινάει να μεταμορφώνει το φόντο του Gmail σου, την μπάρα αναπαραγωγής και ήχου του YouTube (γίνονται κόκκινα και μπλε φωτόσπαθα), τους χάρτες (η θέση σου συμβολίζεται με ένα TIE ή X-Wing όχημα) και κάθε άλλη εφαρμογή που χειρίζεσαι, σε χρώματα, αντικείμενα και αναφορές, μέσα από το σύμπαν του “Star Wars”. Ακόμα περισσότερες αλλαγές θα δεις να συμβαίνουν σε εφαρμογές όπως οι Chrome, Chromecast, Google Translate, Waze. Το παρακάτω video σου εξηγεί όλα όσα συμβαίνουν όταν ξυπνάς την Δύναμη…

https://www.youtube.com/watch?v=HWNY57CAY5U

Αν και η Google τονίζει πως αυτό το νέο εργαλείο δεν θα επηρεάσει την λειτουργικότητα των προϊόντων της, ίσως να διαπιστώσεις σύντομα μια μικρή, ενοχλητική αλλαγή, καθώς όπως διαβάζουμε εδώ, η  Google θα προσθέτει αυτόματα γεγονότα και εκδηλώσεις που σχετίζονται με την πρεμιέρα του νέου Star Wars στο ημερολόγιό σου. Επίσης, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η “Star Wars” μετατροπή των Google Apps απαιτεί μερικές ώρες για να ενεργοποιηθεί πλήρως («Αφού επιλέξεις πλευρά, θα χρειαστούν μερικές ώρες για να ξυπνήσει η Δύναμη μέσα σε όλες τις εφαρμογές σου» λέει το σχετικό μήνυμα της Google σε κάθε χρήστη). Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως κανένα από τα Star Wars θέματα δεν εμφανίζονται σε εργασιακά accounts, οπότε φίλε αναγνώστη Jedi, αν βρίσκεσαι ανάμεσα σε Sith, μπορεί και να μην το μάθεις ποτέ… (*μοχθηρό γέλιο*)