Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στη χώρα, ο «Πρόεδρος» των Kadebostany μας μιλάει για το νέο EP “MONUMENTAL Chapter I”!

Τα αισθήματα μεταξύ Ελλήνων και του ιθύνωντα νου των Kadebostany, είναι αμοιβαία απ’ ότι φαίνεται. Εμείς τους στηρίξαμε από πολύ νωρίς κι αυτοί δίνουν πάντα το 100% στις, αρκετά συχνές, επισκέψεις τους στην χώρα μας. Ο Kadebostan, κατά κόσμον Guillaume Kadebostany, το αναγνωρίζει ανοιχτά και ανυπομονεί να ανταποδώσει την αδυναμία που του έχουμε, στην επερχόμενη εμφάνιση μαζί με την μπάντα του, στο Release Festival στις 16 Ιουνίου. Έρχεται με τα μπαγκάζια του φορτωμένα, καθώς πάνε μόλις λίγες μέρες από την κυκλοφορία του EP «MONUMENTAL – Chapter I», που αποτελεί προπομπό νέου υλικού. Για όλους τους παραπάνω λόγους, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του φυσικά και δεν την χάσαμε.

Πάει κάποιος καιρός από την τελευταία φορά που πήρε το αυτί μας ιστορίες από την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία του “Kadebostany”. Πως νιώθεις που επιστρέφετε στην Ελλάδα; Τι να περιμένουμε αυτή την φορά;

Λατρεύω την Ελλάδα, τον πολιτισμό, τα τοπία και τις μουσικές της ρίζες, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσής μου για το προηγούμενο άλμπουμ. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που έχουμε τόσο δυνατό fanbase στην πανέμορφη αυτή χώρα. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η διεθνή μας καριέρα ξεκίνησε από την Ελλάδα. Για εμένα, η εξέλιξη είναι καθοριστικής σημασίας. Ερχόμαστε με κάτι καινούργιο, πιο έντονο, πιο συναισθηματικό και φρέσκο. Το νέο μας show ονομάζεται MONUMENTAL και πρέπει να έρθετε για να το βιώσετε!

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του single “Frozen to Death” και του μουσικού του βίντεο, έρχεται το “Monumental” αλλά φέρει και τον τίτλο Chapter I. Να υποθέσω πως περιμένουμε και συνέχεια;

Το άλμπουμ θα ονομάζεται “MONUMENTAL”. Όπως δηλώνει και ο τίτλος του, το “MONUMENTAL – Chapter I” εισάγει την νέα αυτή εποχή και δίνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί το project.
Το EP θα ακολουθήσουν περισσότερα singles, βίντεο υλικό, ένα νέο live show, ένας δίσκος.. και πολλές ακόμα εκπλήξεις! Πιο γενικά όμως, το νόημα του “MONUMENTAL” έχει να κάνει με το να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και να δρούμε χωρίς να υπάρχουν όρια. Θέλουμε να κατακτήσουμε κάθε γωνιά του πλανήτη με το όραμα που έχουμε για το τι σημαίνει ποπ μουσική.

Είναι εμφανές πως ο ήχος σας είναι περισσότερο καλλιεργημένος στα νέα τραγούδια, ίσως λιγότερο οπτιμιστικός σε σχέση με παλαιότερα, αλλά αποφασισμένος, όπως λες και εσύ, να κάνει θραύση. Πως θα περιέγραφες τι σημαίνει το EP για ‘σένα;

Αν και υπάρχει στο EP η χαρακτηριστική για εμάς μελοδραματική χροιά, νομίζω πως είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το μύνημα που εκπέμπει το “MONUMENTAL Chapter I”. Έχει κυκλοφορήσει λίγες μόνο μέρες και ήδη η ανταπόκριση που έχουμε λάβει μας έχει συναρπάσει. Δεν μπορώ να περιγράψω το EP κομμάτι-κομμάτι, γιατί θέλω το κοινό να δημιουργήσει τις δικές του ιστορίες, να αγγίξει την ψυχή του καθενός για τους δικούς του λόγους.

Έχεις δηλώσει πως αποφάσισες να αποκαλύψεις κάποια από τα «πιο καλοκρυμμένα μυστικά της Δημοκρατίας του «Kadebostany». Kristina, Rhita και Sissi Rada δανείζουν τα εκπληκτικά φωνητικά τους σε tracks στο EP. Απόλαυσαμε ιδιαίτερα και το υλικό που μοιράστηκες στο Facebooke page σας, μέσα από το Προεδρικό Στούντιο. Ποιά ήταν η δημιουργική διαδικασία που ακολούθησες για το EP;

Χαίρομαι που σας άρεσε. Βέβαια, δεν ήταν πάντα τόσο προεδρικά τα πράγματα. Ήταν τρία χρόνια σκληρής δουλειάς για εμένα, δουλεύοντας σε στούντιο σε διάφορα μέρη του κόσμου. Θα μπορούσα να πω, πως αφιέρωσα την ζωή μου στην δημιουργία του MONUMENTAL. Η μουσική αυτή αντιπροσωπεύει το όραμά μου για το τι πρέπει να είναι η ποπ μουσική. Η Kristina είναι εκπλητκική τραγουδίστρια και κιθαρίστρια, η Sissi Rada είναι μοναδική καλλιτέχνης (και κατάγεται και από την χώρα σας) ενώ την Rhita την ανακάλυψα πριν λίγο καιρό κατά την διάρκεια της παραμονής μου στο Μαρόκο. Όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τα μυστικά… περιμένετε μέχρι να ακούσετε το MONUMENTAL – Chapter II.

Έχετε την σπάνια ικανότητα να «ξελογιάζετε» τόσο τα  mainstream, όσο και τα indie, κάτι που μάλλον αποτελεί την καλύτερη ματυρία για την ασταμάτητη ποπ δύναμη, που διαθέτει η «Δημοκρατία»! Εάν όμως έπρεπε να επιλέξεις, ποιό «σας πάει» καλύτερα; Ποιός είναι ο ιδανικός «υπήκοος» της «Kadebostany»;

Δεν μπορείς να επιλέξεις το κοινό σου, αλλά θα μπορούσα να συνοψίσω λέγοντας πως η ευχή μου είναι να δημιουργώ εκλέπτυσμένη μουσική που θα μπορεί να απολαμβάνει το μεγαλύτερο κοινό δυνατόν. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό της «Δημοκρατίας»μας η ανάμιξη των μουσικών ειδών. Στο νέο MONUMENTAL – Chapter I συνδυάζουμε ποπ, electro και indie με ορχηστρική μουσική. Θέλω να δημιουργώ ποπ για το σύνολο του κοινού! Είναι ώρα να ενωθούν όλοι!

Οπότε τι περιμένουμε για το μέλλον; Περισσότερα κεφάλαια από το έπος του “MONUMENTAL”; Θα ξετυλιχθεί όλη η ιστορία μονομιάς ή θα την απολαύσουμε σε κομμάτια;

Θα κυκλοφορήσει νέα μουσική, σε διάφορες μορφές, οπτικό υλικό, ένα νέο show και νέες φωνές. Θα συνεχίσω να προτείνω καινούργια και ανατρεπτικά και πράγματα κατά την «MONUMENTAL» εποχή. Το Monumental – Chapter I ήταν μόνο η αρχή. Το Monumental Chapter – II θα συνεχίσει την ιστορία το φθινώπορο. Μπορώ να σου πω, οτι ήδη ετοιμάζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο και ότι η ιστορία θα ολοκληρωθεί με το «MONUMENTAL the album»!

[themify_button ]του Σπύρου Μαργαρίτη[/themify_button]