Και η κίνηση που έκανε έγινε πολύ γρήγορα παράδειγμα προς μίμηση

Η στάση – αλλά κυρίως οι παρατηρήσεις – του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να υποστηρίξει την Λευκή Υπεροχή μετά τις διαμαρτυρίες στο Charlottesville έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες όχι μόνο από το ευρύ κοινό αλλά και από τα μέλη της κυβέρνησης. Πολλά brands, ιδιώτες και αξιωματούχοι έχουν προβεί ήδη σε κινήσεις ώστε να εκφράσουν την οργή τους όσον αφορά την ανεπάρκεια του Προέδρου, καθώς και να βοηθήσουν τα θύματα και τις οργανώσεις που αγωνίζονται να τερματίσουν τα λευκά κινήματα υπεράσπισης.

Ανάμεσα τους και ο James Murdoch, γενικός διευθυντής της Apple και διευθύνων σύμβουλος της Fox δεσμεύτηκε να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στην Anti-Defamation League, μια διεθνή οργάνωση που αγωνίζεται για τον αντισημιτισμό και τη δυσφήμηση του εβραϊκού λαού.

Αντίγραφο του mail στο οποίο o James Murdoch εξέφρασε τις σκέψεις του για το Charlottesville ανέβασαν οι The New York Times στο οποίο εξηγεί ότι δεν μπορεί να μείνει αδρανής και να παρακολουθεί αυτές τις «πράξεις βίαιης τρομοκρατίας και ρατσιστικών σχολίων» από τον ίδιο τον ηγέτη της χώρας οι οποίες σίγουρα δεν δικαιολογούνται.

Ο Murdoch και η σύζυγός του Kathryn, παροτρύνουν και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους το οποίο βρήκε πολύ γρήγορα αντίκρισμα καθώς το ίδιο έκανε και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα πραγματοποιήσει ατομικές δωρεές ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων στις Southern Poverty Law Center, Anti-Defamation League και άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.