Θα μπορούσε να είναι ένα επεισόδιο του True Blood. Όμως είναι η αλήθεια.Αν είσαι 20άρης, μπορεί να έχεις νιώσει κατά καιρούς ότι οι μεγαλύτερες γενιές, οι γενιές των δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών, σε ξεζουμίζουν καθημερινά, δημιουργώντας διαρκώς ευέλικτες μορφές εργασίας με μισθούς πείνας και δικαιώματα που εξαφανίζονται καθημερινά. Όμως, αυτό το «ξεζούμισμα» γίνεται πλέον και κυριολεκτικά, από ένα νέο ιατρικό startup στο San Francisco, που προσφέρει μεταγγίσεις αίματος νέων ανθρώπων σε μεγαλύτερους ώστε να αποτρέψει τη γήρανση τους.

Ήδη έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 100 άνθρωποι ηλικίας 60+ ετών σε μια σειρά από κλινικές δοκιμές, με την διαδικασία μετάγγισης να κοστίζει 8.000 και τον κάθε ασθενή να δέχεται 2.5 λίτρα πλάσματος (το υγρό στοιχειό του αίματος) από νεότερους δότες.

Ο Jesse Karmazin, ένας από τους ιδρυτές της κλινικής, δήλωσε στους Sunday Times, πως τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών ήταν αρκετά ενθαρρυντικά. Μεταξύ άλλων είπε: «Μπορεί να μας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα σε ιατρικά συμπτώματα όπως η εμφάνιση του διαβήτη, η λειτουργία της καρδιάς ή η λειτουργία της μνήμης. Δεν ανήκω στην ομάδα των ανθρώπων που θα υποστηρίξουν πως κάτι τέτοιο θα μας φέρει στην αθανασία, αλλά νομίζω πως θα φτάσουμε αρκετά κοντά.»

Προηγούμενη έρευνα γιατρών του πανεπιστημίου του Stanford είχε αποδείξει πως το αίμα νέων ανθρώπων έχει τη δυνατότητα να «ζωντανέψει» μύες και ζωτικά όργανα σε ποντίκια. Ζούμε κοντά στην εποχή όπου νέοι άνθρωποι θα δωρίζουν αίμα για ένα χαρτζιλίκι;

Πηγή: ΒΒC