Λατρεύουμε να τους μισούμε.

Οι κακοί τύποι στις ταινίες είναι πλέον κουλ και πολλές φορές μπορεί να κλέψουν ακόμη και τη δόξα από τους «καλούς» πρωταγωνιστές. Κι αν δεν μας πιστεύεις ορίστε 13 κακοί τύποι χωρίς τους οποίους οι ταινίες θα ήταν πολύ χειρότερες.

Heath Ledger — Joker (The Dark Knight 2008)

ithopioi villain 01

Ο μόνος που κατάφερε να πιάσει αν όχι να ξεπεράσει την ερμηνεία του Jack Nicholson. Το βλέμμα του έμοιαζε τρελό με οποιαδήποτε έννοια μπορεί να φανταστείς, ενώ σου πάγωνε το αίμα με το χαμόγελό του, γιατί απλά μετά από αυτό τίποτα καλό δεν συνέβαινε. Ο αστικός μύθος πως ο Ledger αυτοκτόνησε λόγο του ότι είχε μπει πολύ, πολύ βαθιά στο συγκεκριμένο ρόλο, ίσως σου δώσει μια εικόνα για την ερμηνεία του.

Tom Hardy — John Fitzgerald (The Revenant, 2015)

ithopioi villain 02

Tον μισήσαμε με όλο μας το είναι και η σκηνή της μάχης με τον Hugh, ήταν εκείνη για την οποία ζητωκραυγάσαμε περισσότερο. H ευκολία με την οποία ο Fitzgerald έπαιρνε αποφάσεις ακόμη και ενάντια στους συντρόφους του, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του, ήταν κι ο λόγος για τον οποίο κανείς εκεί έξω δεν τον συμπαθεί και η ψυχρότητα του Tom Hardy σε αυτο το ρόλο, μάλλον ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να μην ξεχάσουμε ποτέ πόσο μισήσαμε τον John Fitzgerald.

Gary Oldman — Jean-Baptiste Emanuel Zorg (The Fifth Element, 1997)

ithopioi villain 03

Όταν μιλάμε για ερμηνείες κακών και σατανικών τύπων, το όνομα του Gary Oldman έρχεται στο μυαλό όλων μας. Μετά το Dracula η ερμηνεία του στο «The fifth element» τον κλείδωσε στη συνείδησή μας, ως τον απόλυτα κακό τύπο.

Ralph Fiennes — Lord Voldemort (Harry Potter , 2001-2011 )

ithopioi villain 04

Aπό εκείνες τις περιπτώσεις που η διαφορά από το βιβλίο στην οθόνη, ήταν ανύπαρκτη. Ο Ralph Fiennes με την σφυριχτή φωνή και το παγερό βλέμμα του, έφερε τον Βόλντεμορτ κατευθείαν μπροστά στα μάτια, μας κάνοντας μας να ανατριχιάσουμε κάμποσες φορές όλα αυτά τα χρόνια.

Glenn Close — Cruella de Vil (101 Dalmatians, 1996)

ithopioi villain 05

H κατάλληλη επιλογή για να μεταφέρει μια απόλυτα κακιά από τα κόμικ στην οθόνη, η Glenn Close, εκτός του ότι έχει αρκετά επιτυχημένη εμφάνιση (σε σχέση με το κόμικ) έχει και το απαραίτητο ταλέντο να παίξει αυτό το ρόλο χωρίς να γίνει αστεία.

Jared Leto — Joker (Suicide Squad, 2016)

ithopioi villain 06

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε δει ακόμη την ταινία, όμως η δουλειά που έχει κάνει ο Leto και δηλώσεις σαν αυτές και αυτές, μας προετοιμάζει για μεγάλα πράγματα. Λέτε να ξεπεράσει τον Ledger; Τσέκαρε το trailer για αρχή.

Kevin Spacey — John Doe (Seven, 1995)

ithopioi villain 07

Αν ως τον απόλυτο «κακό» πολιτικό Frank Underwood στο House of Cards τον απολαμβάνεις, ετοιμάσου να τρομάξεις. Ο ρόλος του John Doe στο Seven μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου. Ναι αλήθεια!

Christoph Waltz — Hans Landa (Inglourious Basterds, 2009)

ithopioi villain 08

O ρόλος που έκανε γνωστό τον Waltz και του έδωσε και το Όσκαρ το 2010. Ακόμη αμφιβάλλεις για το αν αξίζει να τον δεις;

Angelina Jolie — Maleficent (Maleficent, 2014)

ithopioi villain 09

Έδωσε στο ρόλο της μάγισσας από την ωραία κοιμωμένη μιαν εντελώς άλλη διάσταση. Δεν έχει σημασία πως ήταν η υπόλοιπη ταινία, αυτό το ρόλο δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Ben Kingsley —  Mandarin (Iron Man 3, 2013)

ithopioi villain 10

Πριν βιαστείς να γκρινιάξεις και να πεις ότι δεν μοιάζει με την ιστορία του Mandarin στο κόμικ κλπ σου έχουμε την εξής ερώτηση: Ο συγκεκριμένος ρόλος στην ταινία σε έπεισε; Κι επειδή μάλλον υποψιαζόμαστε την απάντηση, γι΄ αυτό είναι σε αυτή τη λίστα.

Rutger Hauer — John Ryder (The Hitcher, 1986)

ithopioi villain 11

Aπό όλους τους ρόλους κακών τύπων που έχει παίξει ο Hauer, αυτός εδώ είναι απλά ο καλύτερος. Με απλά λόγια παίζει έναν ψυχοπαθή δολοφόνο τον οποίο πρέπει να δεις.

Helena Bonham Carter — The Queen of Hearts (Alice in Wonderland, 2010)

ithopioi villain 12

Ψυχρή και υπερόπτης, η Helena Bonham Carter είναι εκπληκτικά καλή σε αυτήν την ταινία και πίστεψέ μας αξίζει τον κόπο να την δεις.

Anthony Hopkins — Hannibal Lecter (The Silence of the Lambs, 1991)

ithopioi villain 13

Ίσως ο βασιλιάς της λίστας και ο ρόλος που τον καθιέρωσε στο μυαλό και στην καρδιά μας ως τον άρχοντα του τρόμου. Απλά υπόκλιση.