Μήπως αυτό είναι το καλύτερο ελληνικό pop κομμάτι της χρονιάς;

Πώς γίνεται, έτσι ξαφνικά, ένα ελληνικό pop κομμάτι που δεν μιλάει για τον Ντάνο του Survivor (ή έστω κάποιο άλλο talent show) να ακούγεται και να συζητιέται ανελέητα; Αφού πατήσουμε ακόμα μια φορά το replay, συγκεντρώνουμε παρακάτω τις πιο αξιοσημείωτες pop αναφορές από το κομμάτι και το ομώνυμο videoclip της Μαρίνας Σαττί.

To πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ειδών

Στη σύνθεση και την παραγωγή της «Μάντισσας» βρίσκεται ο Μιχάλης Κουινέλλης των Stavento και ο Κωστάντης Πιστιόλης, ένας λατρεμένος μουσικός από την Ήπειρο, που μεταξύ άλλων είναι μέλος  του συγκροτήματος-κόσμημα για το ελληνικό rock, που ακούει στο όνομα Villagers of Ioannina City. Από αυτό το παράξενο, ετερόκλιτο πάντρεμα μουσικών κόσμων, προέκυψε το urban/r&b/παραδοσιακό μουσικό κράμα της «Μάντισσας», ένας ήχος που «μυρίζει»σύγχρονη Αθήνα.

Γι`αυτό λοιπόν και το videoclip είναι γεμάτο από «σκληρές» εικόνες του κέντρου της πόλης

«Αθήνα, το νέο Βερολίνο». ΕΧΜ, όχι. Αυτή είναι η Αθήνα που αγαπάμε να μισούμε και να αγαπάμε ξανά με ακόμα περισσότερη διαστροφή και πάθος.

Αυτές οι λεπτομέρειες
Στ0 0.05, «Μάντισσα» σε πινακίδα αυτοκίνητου

mantissa

Στο 2.36, o παππούς που εμφανίζεται συχνά στα γκάλοπ της τηλεοπτικής εκπομπής «Ότι Να`Ναι»

pappoys

Αγαπάμε τα videoclips με inside jokes, που σου δίνουν υλικό για να τα «χτενίσεις» καρέ-καρέ. Εδώ εκτός από το να παίξεις το παιχνίδι «σε ποιο δρόμο χορεύουν τώρα;» (και να πάθεις απανωτές αμνησίες), μπορείς να εντοπίσεις και τα παραπάνω inside jokes ή έστω να θυμηθείς πότε και που έχεις γνωρίσει την έξω δεξιά χορεύτρια με το κόκκινο μπλουζάκι (λέμε τώρα).

Η έμπνευση

Το one-shot video της Kiesza για το κομμάτι-εθισμός «Hideaway» φαίνεται πως ήταν η έμπνευση γι`αυτό το video της Μαρίνας Σαττί και αυτό μας κάνει να εκτιμούμε λίγο παραπάνω την ομάδα Kimino που δεν μας χάρισε ένα κλασσικό σύγχρονο ελληνικό videoclip όπως πχ αυτό:

«Ντου στους δρόμους της Αθήνας με την κοριτσοσυμμορία»

«Κορίτσια που χορεύουν non-stop σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας» είναι ο τίτλος του making-off video που ανέβηκε στη σελίδα της Μαρίνας στο Facebook. Δηλαδή. κορίτσια που θα μπορούσες να τα συναντήσεις στο BIOS, στο Barrett, στο Romantso, στις συναυλίες του (πρώην) ξενοδοχείου Μπάγκειον, στο Handlebar, στον Μπλε Παπαγάλο, οπουδήποτε τελοσπάντων κυκλοφορούν ωραία κορίτσια, που θα ήταν έτοιμα να κάνουν ντου σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για χορό. Είμαστε ξεκάθαρα #team_mantissa!

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]

Δες εδώ:Κι όμως, αυτό το εκπληκτικό videoclip του τραγουδιού «Ευτυχισμένοι Άνθρωποι» της Δήμητρας Γαλάνη, γυρίστηκε σε Πλάκα και Εξάρχεια