Δεν θα ήθελες να είσαι το παιδί της Σωσώς, πίστεψε με.

Την Κυριακή 14 Μαΐου είναι η γιορτή της Μητέρας , μια αφορμή να θυμηθούμε εκείνη τη Γυναίκα που μας έχει μεγαλώσει με μπόλικη στοργή και φροντίδα, ακόμα όμως και εκείνες τις μητέρες που στο σύμπαν της ελληνικής TV ήταν απλά οι χειρότερες, οι πιο ακατάλληλες για τα παιδιά τους (και οι πιο διασκεδαστικές επίσης).

Μητέρα: Ντένη Μαρκορά 

Σειρά: Δύο Ξένοι

Γιατί: Η Ντένη Μαρκορά ήταν μια κυρία της υψηλής κοινωνίας που είχε αναθέσει το μεγάλωμα του γιου της Κωνσταντίνου, σε μια νταντά (Φλώρα, aka Τασσου), μια κυρία που απλώς λειτουργούσε ως τράπεζα για το γιο της και προτιμούσε να κάνει παρέα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου ή να βασανίζει τη Μαρούσκα από το να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί του. Πάντως θα πηγαίναμε μια απογευματινή μέχρι τη Λεωφόρο με την Ντένη, τώρα που ξεκινούν και τα ποδοσφαιρικά play offs.

Μητέρα: Μητέρα Λεωνίδα

Σειρά: 10 Λεπτά Κήρυγμα

Γιατί: Είναι η κλασσική workaholic μητέρα που προσπαθεί παράλληλα να διατηρεί μια πολιτισμένη, μοντέρνα σχέση με το παιδί της, η Πασοκική μαμά η Ορθόδοξη δηλαδή. Την αγαπάμε για τον αγώνα που έδινε να συμμαζέψει τον Λεωνίδα, παρά το γεγονός ότι το σπίτι της σε κάθε επεισόδιο της σειράς, γινόταν ένα κοινόβιο όπου εμφανιζόταν ο πρώην άντρας της, ο νυν σύντροφος, η Ζέτα (κολλητή), η γιαγιά Κικίτσα, η σύντροφος του πρώην Βιβή, οι besties του Λεωνίδα,  Μαριλένα και Τέλης. ΧΑΜΟΣ.

Όλες οι μητέρες

Σειρά: Αραχτοί και λαίτ

 

https://www.youtube.com/watch?v=MEzGhET3qEo

Γιατί Είναι οι μητέρες της σχολής Δαλιανίδη, δηλαδή μεγαλωμένες στη δεκαετία του 40-50, χαζούλες σε σημείο παρεξηγήσεως, ντυμένες με ρούχα του Ερυθρού Σταυρού, που συνήθως έλυναν κάθε διαφωνία με τα παιδιά τους, με φάπες και τσιρίδες και κραυγές τύπου «αχαΐρευτε τι θα σε κάνω, πως θα σε βγάλω έξω στην κοινωνία».

 

Μητέρα: Θεία Βιργινία

Σειρά: Απαράδεκτοι

Γιατί: Ναι, το ξέρω, τυπικά δεν είναι μαμά του Γιάννη, αλλά όπως εκείνος ισχυρίζεται, εκείνη τον μεγάλωσε. Όμως το γεγονός ότι μέχρι τη 2η σεζόν της σειράς δεν είχε πάρει μυρωδιά πόσο κατεστραμμένος ψυχολογικά και πόσο βαθιά in the closet ήταν ο Γιάννης, δείχνει πόσο βαθιά στον κόσμο της ήταν.

 

Μητέρα: Λίζα

Σειρά: Καληνύχτα Μαμά

Γιατί:Γιατί είχε την ατυχία να είναι η μαμά τηλεοπτικής σειράς του Νίκου Μαστοράκη, δηλαδή οτιδήποτε κι αν έλεγε, πχ «Ωχ έσπασα το πόδι μου!», από πίσω ακούγονταν γέλιο κονσέρβα, σε μια τραγική απομίμηση των αμερικάνικων sitcoms. Καληνύχτα μαμά, είσαι για γέλια.

 

Μητέρα: Μαργαρίτα

Σειρά: Άκρως Οικογενειακόν

Γιατί: Ανέθρεψε 2 αξιοθρήνητους κλαρινογαμπρούς, που ο μεγαλύτερος βαθμός τους στα μαθήματα ήταν στη γυμναστική, 2 αδέλφια που έπαιζαν στα δάκτυλα με τις διαθέσεις και την «πειθαρχία» των γονιών τους. ‘

 

Μητέρα: Σωσώ

Σειρά: Εγκλήματα

Γιατί: Η απόλυτη, η Θεά (ΕΧΜ, όχι ακριβώς). Η Σωσώ έγινε μαμά προς το τέλος των «Εγκλημάτων» και απλώς έβαλε στόχο να ξεπεράσει τη Ρόζμαρι και το σατανικό μωρό της από την ομώνυμη ταινία και να ορίσει ξανά αυτή την γλύκα που έχουν όλες οι μανούλες καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ντυμένη κάτι σαν Μάτζικα Ντε Σπελ.

 

Δες εδώ: Οι cult χαρακτήρες ελληνικών τηλεοπτικών σειρών που λατρέψαμε στα 90s