Έχουν προσπαθήσει περίπου 17 εκατομμύρια.

Είσαι καλός στο να λύνεις γρίφους και παζλ; Το Notpron το δοκίμασες;  Πρόκειται για ένα παιχνίδι με κάμποσα επίπεδα καθένα από τα οποία είναι κι ένας διαφορετικός γρίφος. Λειτουργεί από το 2004 κι από τα 17 εκατομμύρια χρηστών που έχουν προσπαθήσει να το λύσουν, μόνο οι 37 τα κατάφεραν.

Η φάση ξεκινά απλά με μια πόρτα στην οποία πρέπει να κάνεις κλικ για να μπεις και κάπως έτσι τελειώνει το πρώτο μυστήριο.

grifos01-risegr

Στο δεύτερο για παράδειγμα όπου ένα βέλος σε μια πόρτα δείχνει με κατεύθυνση προς τα πάνω, η δουλειά γίνεται στο URl όπου πρέπει να αλλάξεις το level2.htm.” σε “level3.htm”

grifos02-risegr

Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να έχεις πολύ ανοιχτό το μυαλό σου στη φάση για να μπορέσεις να παίξεις σωστά.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ένας από τους βασικούς συντελεστές του παιχνιδιού, ο  David Münnich, εξήγησε ακριβώς αυτό «Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τρόπος που είναι φτιαγμένοι οι γρίφοι, είναι πιο τεχνικός. Έχει να κάνει με αρχεία και φακέλους, των οποίων τα ονόματα πρέπει να προσέξεις και να καταλάβεις τους διαφορετικούς τύπους αρχείων. Αν δεν ξέρεις πως δουλεύει ένα pc, καλύτερα να μην ασχοληθείς«.

grifos03-risegr

Όσο για το αγαπημένο του από τα 140 επίπεδα; «Το 72 γιατί ζητά από τον παίκτη να εγκαταλείψει την οθόνη του και να σημειώσει κάτι«.

grifos04-risegr

Η ανταμοιβή που θα πάρεις αν ολοκληρώσεις το παιχνίδι, παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό. Την γνωρίζουν μόνο ο Münnich, και 37 ακόμα άνθρωποι. Αυτό που υποσχέθηκε ο Münnich, είναι πως «Σας περιμένει κάτι σπέσιαλ στο τέλος». Το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι πως παίρνεις μια πιστοποίηση σαν αυτή.

grifos05-risegr

Όπως και αν έχει ετοιμάσου να κολλήσεις για ώρες, γιατί η φάση είναι εξαιρετικά εθιστική.

Πηγές 1, 2