Πόσο δραστήριος αλλά και πόσο τεμπέλης είναι τελικά;

Κάθε σκύλος έχει αδυναμία στις λιχουδιές, τα χάδια και φυσικά στα παιχνίδια του. Έτσι δεν είναι;  Θα ενθουσιαστεί με όλα, ένα όμως είναι εκείνο που δεν αποχωρίζεται ποτέ, το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σου. Είναι εκείνο το μαλακό (πλέον), μασουλημένο, ξεφτισμένο, ταλαιπωρημένο, αυτό το παιχνίδι που μάσαγε από κουτάβι που μπορεί να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα του.

Παιχνίδια που κάνουν θόρυβο 

dog's favorite toy

Πηγή εικόνας

Τους αρέσει να τα μασάνε μέχρι (κυριολεκτικά) να τα διαλύσουν. Είναι τόσο περίεργα για το τι βρίσκεται μέσα και «τσιρίζει», που θα τα σκαλίσουν με τα δόντια τους μέχρι να φτάσουν το εσωτερικό του παιχνιδιού. Αν το αγαπημένο κουκλάκι του σκύλου σου είναι ένα squeaky παιχνίδι τότε αυτό σημαίνει πως είναι δραστήριος, περίεργος και χώνει παντού την μουσούδα του.

Λούτρινα παιχνίδια

dog's favorite toy 02

Πηγή εικόνας

Τους αρέσει να ξαπλώνουν και να κοιμούνται πάνω τους. Είναι χνουδωτά, μαλάκα και συνήθως τα κουτάβια που κοιμούνται με ένα αρκουδάκι νοσταλγούν την μαμά και τα αδέλφια τους. Άλλες φορές τα ενήλικα σκυλιά, με ένστικτο αναπαραγωγής, έχουν λούτρινα κουκλάκια κοντά τους νομίζοντας πως αυτά είναι τα παιδιά τους. Ο σκύλος που αγαπά τα λούτρινα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα χαδιάρης, τρυφερός και προστατευτικός. Θα σε αγαπήσει και θα τον αγαπήσεις ακόμα περισσότερο.

Μπάλες

dog's favorite toy 03

Πηγή εικόνας

Είναι σφαιρικές, αναπηδούν και κυλούν στο έδαφος ξυπνώντας το κυνηγετικό τους ένστικτο. Σχεδόν κανένα τετράποδο δεν μπορεί να αντισταθεί στο παιχνίδι με μια μπάλα αν όμως ένας σκύλος, όπως ένα Τεριέ, δεν αποχωρίζεται ποτέ το συγκεκριμένο παιχνίδι σημαίνει πως είναι υπερδραστήριος, γεμάτος ενέργεια και φυσικά ο καλύτερος κυνηγός.

Παιχνίδι με σχοινιά

dog's favorite toy 04

Πηγή εικόνας

Αν και είναι παιχνίδι υπεροχής απαιτεί καλή συνεργασία με το αφεντικό. Από τη φύση τους τα σκυλιά διασκεδάζουν ιδιαίτερα με τα παιχνίδια που πρέπει να δείξουν την δύναμη τους. Τα σκυλιά που αγαπούν τα σχοινιά, όπως τα Γαλλικά Bulldog, είναι πολύ δυνατά και διεκδικητικά.

Παιχνίδια γνώσεων

dog's favorite toy 05

Πηγή εικόνας

Τα παιχνίδια γνώσεων κρατούν απασχολημένο έναν υπερβολικά δραστήριο, νευρικό και περίεργο σκύλο. Ο λόγος που αγαπούν τα συγκεκριμένα παιχνίδια, πέρα του ότι τα κρατούν απασχολημένα, είναι επειδή στην λύση κάθε προβλήματος αποκαλύπτεται και μια λιχουδιά.

Κόκκαλα

dog's favorite toy 06

Πηγή εικόνας

Ο σκύλος που αγαπά να μασάει κόκκαλα είναι αρκετά τεμπέλης και πολύ λιγούρης (στην περίπτωση που θα μιλούσαμε για άνθρωπο, είναι ο τύπος που #pali_troei). Δεν τους ενδιαφέρουν οι μπάλες και τα λούτρινα παιχνίδια γιατί απαιτούν σωματική δραστηριότητα και… δεν έχουν καμία γεύση.

Παιχνίδι στην φύση

dog's favorite toy 07

Πηγή εικόνας

Σε εξωτερικό χώρο οι σκύλοι έχουν τόσα να ανακαλύψουν. Κλαδιά να κυνηγήσουν, φύλλα να μυρίσουν και πέτρες να εξερευνήσουν είναι μόνο τα βασικά που θα κάνει ένας σκύλος που το αγαπημένο του παιχνίδι είναι η ίδια η φύση. Είναι περίεργοι, γεμάτοι ενέργεια και δεν θα σταματήσουν μέχρι να εξαντληθούν. Μερικές ώρες ξεκούρασης τους αρκούν για να ξεκινήσουν και πάλι το παιχνίδι από την αρχή.

[themify_button ]Της Χριστίνας Κουριλιάκ[/themify_button]