Δεν είσαι η μόνη που το ζει, ω ναι!

Tο στήθος μας, λένε, μοιάζει με χιονονιφάδες! Έτσι λένε, ναι! Δηλαδή κανένα δεν είναι πανομοιότυπο με το άλλο. Ούτε όταν ανήκουν στο ίδιο σώμα.

Οπότε εάν αναρωτιέστε γιατί το ένα στήθος είναι μεγαλύτερο από το άλλο, κάθεται λίγο πιο ψηλά ή είναι πιο ζωηρό ο Dr. Daniel Maman, πλαστικός χειρούργος στο επάγγελμα, έχει την απάντηση: To 100% των γυναικών έχουνε ασυμμετρία του μαστού! Σε τεστάκι του Buzzfeed, πάντως, στο οποίο έχουν απαντήσει περίπου 200.000 αναγνώστριες πάνω από το 50% διαπιστώνει αισθητή διαφορά.

boobs-1-risegr

Εάν τοποθετήσετε έναν καθρέφτη στη μέση του προσώπου σας θα δείτε πως ούτε αυτό είναι απόλυτα συμμετρικό! Έτσι γίνεται και με το στήθος αλλά και με τα χέρια σας, ναι! «Η ασυμμετρία του στήθους«, λέει ο Dr. Maman, «μπορεί να ποικίλει: από μια υπερ-λεπτή διαφορά μέχρι το μέγεθος. Είναι απλά μια φυσιολογική ανατομική ανάπτυξη που οδηγεί σε ασυμμετρία τη μια πλευρά του σώματος.«.

Συνήθως έχει να κάνει με διαφορετικούς όγκους των ιστών του μαστού. Θα μπορούσε όμως να προκληθεί κι από άλλους παράγοντες, όπως την ελαστικότητα του δέρματος ή σε περιπτώσεις όπως μετά την εγκυμοσύνη, εάν δηλαδή ένα μωρό θηλάζει περισσότερο από τη μια πλευρά παρά από την άλλη. Οπότε και η γυμναστική δεν θα κάνει δουλειά, παρόλο που μπορεί να έχεις διαβάσει διάφορες θεωρίες online.

Ακόμα και με τις θηλές: Μπορεί η μία να είναι πιο σκούρη από την άλλη ή ακόμα και ανεστραμμένη. Όσον αφορά όλα αυτά, λοιπόν, δεν τρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν υπάρξει πραγματικά μια δραματική διαφορά και σε ενοχλεί θα μπορούσες να προχωρήσεις σε κάποια αισθητική επέμβαση. Αν και μεταξύ μας, αν η ανασφάλειά σου πηγάζει από το «πώς θα φανεί στους άλλους», να ξέρεις ότι το πρόσωπο που ενδιαφέρεται για σένα αποκλείεται να προσέξει ή να νοιαστεί για αυτή σου τη ασυμμετρία…