Μπλε τσάντα για εποχές Ορθόδοξου Πασόκ. 

Αν έχεις βρεθεί για ψώνια στα Ikea, είναι βέβαιο πως έχεις χρησιμοποιήσει την κλασσική μπλε τσάντα που μπορεί να χωρέσει πάρα πολλά μικροπράγματα και μεγαλοπράγματα. Αυτή η τσάντα που κοστίζει περίπου 1 ευρώ, έχει χρώμα νέον μπλε και είναι φτιαγμένη από ανακυκλώσιμα υλικά, σήμερα γνωρίζει μια εντυπωσιακή «αναβάθμιση» από τον οίκο μόδας Balenciaga που επιχειρεί να λανσάρει ένα σχεδόν πανομοιότυπο μοντέλο. Βέβαια, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις 2 τσάντες: Εκείνη της Balenciaga κοστίζει συνολικά 2.145 δολάρια!

 

 

Συγκεκριμένα, η τσάντα της Balenciaga είναι μια δημιουργία με πρώτη ύλη το λουστραρισμένο δέρμα σε συνδυασμό με χρυσές λεπτομέρειες, αν και οπτικά δείχνει σχεδόν ίδια με αυτή των Ikea.

Μέχρι στιγμής, ο οίκος μόδας δεν έχει σχολιάσει επίσημα το γεγονός, αλλά η Ikea έχει ήδη τοποθετηθεί μέσω εκπροσώπου στην εφημερίδα Today:«Είμαστε κολακευμένοι με το γεγονός ότι η τσάντα της Balenciaga μοιάζει με τη κλασσική μπλε τσάντα των Ιkea. Τίποτα δεν ξεπερνά την πολυχρηστικότητα μιας μεγάλης μπλε τσάντας. «
Πηγή: CNN
Δες εδώ: 20 χρόνια μετά: Όταν ένα πραγματικό gadget αντέγραψε την ΑΜΑΝ Teleshopping