Μίκι Μάους και Ντόναλτ Ντάκ είναι προϊστορικές ιστορίες πια..Η εικόνα που βλέπεις παραπάνω, παρουσιάζει τον πρόεδρο της Αμερικής κατά τον 19ο αιώνα, Abe Lincoln. Ο Abe πιστεύει πως είναι άνθρωπος. Ή αυτό τον έχουν πείσει να λέει, τα μέλη της ομάδας Walt Disney World`s Animatronics, που κατασκεύασαν ένα νέο, μάλλον τρομακτικό Lincoln, που αντιδρά με πλήρως ρεαλιστικές εκφράσεις προσώπου, στο ενδεχόμενο να υποδεχτεί τον Donald Trump, στην ανθρωπόμορφη ρομποτική εκδοχή του.

Πρόκειται για μια ακόμα δημιουργία ανθρωπόμορφης animatronic φιγούρας, από τις χιλιάδες που έχει φέρει στο πάρκο της Walt Disney η εταιρεία Gamer Holt Productions. Πρόσφατα, η GHP ξεκίνησε να αναπτύσσει animatronic φιγούρες με δυνατότητα αναπαραγωγής ρεαλιστικών ήχων και ο Abraham Lincoln είναι η πιο ρεαλιστική εξ`αυτών, καθώς διαθέτει 40 πρωτότυπες κινήσεις σώματος και μπορεί να μιμηθεί περίπλοκες ανθρώπινες εκφράσεις προσώπου. Επίσης είναι ακραία ρεαλιστικό. Τόσο που, αν πατήσεις Play στο παρακάτω video, είναι πιθανό να τρομάξεις λίγο, ίσως ακόμα και να νιώσεις ότι βλέπεις ένα νεκρό άντρα να επιστρέφει στη ζωή.

Η φιγούρα του Lincoln παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στο D23 Fan Club της Disney ως έκθεμα και αναμένεται να συμπεριληφθεί σε έκθεση με τίτλο “The Living Faces Of History”, ανοικτή προς το κοινό των επισκεπτών των θεματικών πάρκων της Disney.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως έχει συμβεί με πολλές ακόμα προηγμένες τεχνολογίες, ξεκίνησε ως μια εργασία στρατιωτικού χαρακτήρα. Ο Garner Holt, ιδρυτής της εταιρείας GHP, περιέγραψε το ξεκίνημα της: «Αυτή η δουλειά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο στρατόπεδο πεζοναυτών Pendleton. Δημιουργήσαμε μια σειρά από ρομποτικούς ανθρώπους  και τους τοποθετήσαμε μέσα στο virtual περιβάλλον εκπαίδευσης των στρατιωτών. Κάποιοι ήταν εχθρικά στοιχεία και ο κάθε εκπαιδευόμενος καλούνταν να τους εντοπίσει. Ένας τρόπος για να δείχνουμε τις φιλικές ή εχθρικές προθέσεις κάποιου χαρακτήρα, ήταν μέσω των εκφράσεων του προσώπου του. Δηλαδή αν χαμογελούσε ή σήκωνε τα φρύδια ή κατέβαζε το βλέμμα του προς τα κάτω, αυτή ήταν η βάση για να φτιάξουμε τη μάσκα εκφράσεων κάθε προσώπου.»

Σύμφωνα με τον Holt, οι περισσότερες ανθρωπόμορφες ρομποτικές φιγούρες έχουν μια συχνότητα κινήσεων που αγγίζει τα 32 frames/second. Ο Lincoln μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 frames το δευτερόλεπτο και να μας δώσει μια ακραία ρεαλιστική εκδοχή ενός ανθρωπόμορφου ρομποτικού όντος. Φαντάσου πως θα δείχνει και το παρακάτω πορτοκαλόχρωμο  Όν ως ρομπότ…

f9hywdtjutb5usggbcdn

Πηγή: Gizmodo