Πήγαμε στο “New Generation Got Game Vol VII”, το τουρνουά μπάσκετ που θα ζήλευε και η Ευρωλίγκα.

Κατά την περσινή διοργάνωση, τους είχαμε βαφτίσει «Μικρό NBA των Αμπελοκήπων». Προφανώς σε κάθε διοργάνωση του “New Generation Got Game», όπως και σε αυτή που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα ισχύει αυτή η περιγραφή. Με τη μόνη διαφορά, ότι στο τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει ο οργανισμός Generation 2.0, νικητές είναι όντως όλοι οι συμμετέχοντες, από τις ομάδες των Ελλήνων δεύτερης και τρίτης γενιάς, τους μετανάστες, τις ομάδες κοινωνικού/ακτιβιστικού χαρακτήρα (Hello Athens Pride), μέχρι εκείνες τις ομάδες που «μιλάνε» στην πορτοκαλί μπάλα και μας χάρισαν σχεδόν κινηματογραφικές στιγμές street basketball, όπως αυτό το απότομο κλείσιμο στους διακόπτες που συνέβη στα προημιτελικά των αγώνων:

#newgenerationgotgame #g2red

A post shared by John Dimitrellos (@johndimitrellos) on

και αυτό το επικό «hail Mary, shot from downtown» (με φωνή σχολιαστή του NBA)

 

#newgenerationgotgame #g2red

A post shared by John Dimitrellos (@johndimitrellos) on

Την βράβευση της νικήτριας ομάδας και των φιναλίστ, έκανε ο αθλητής του Παναθηναικού, James Gist και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του RISE, ως αμετανοήτοι μπασκετόφιλοι και gamers, τα ζήλεψε λίγο αυτά τα έπαθλα (όπως και την επικείμενη συμμετοχή των νικητών στο τουρνουά 3 on 3 του Γιώργου Πρίντεζη στη Σύρο).

19366200_748052298701153_19120543805059397_n

Όλοι οι συμμετέχοντες του  “New Generation Got Game Vol VII” απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν κοινωνικά, θρησκευτικά ή φυλετικά στεγανά για να χωρίσουν τις γειτονιές μας. Όπως οι εμφανίσεις της κάθε ομάδας που έπαιξε το περασμένο Σ/κ, έτσι και η κάθε γειτονιά έχει δικό της χρώμα και τελικά, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στα ανοικτά γήπεδα των Αμπελοκήπων, αν κοιτούσες λίγο καλύτερη αυτή η κυνική (και βρώμικη) πόλη, έμοιαζε λίγο περισσότερο χρωματιστή. Και όμορφη. Τελικά, we love this game.

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]