Μήπως πάσχεις από αυτό;

Πιθανότατα γνωρίζεις το συναίσθημα. Έχεις ξεχάσει το κινητό  στο σπίτι, που όμως χρόνος να γυρίσεις να το πάρεις. Έτσι, πρέπει να περάσεις όλη τη μέρα χωρίς αυτό, ναι. Και τότε είναι που το άγχος μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι. Τότε είναι που δεν ξέρεις τι να κάνεις στο διάλειμμά σου  από τη σχολή ή τη δουλειά, δεν γνωρίζεις πώς θα πας στο ραντεβού γιατί δεν έχεις δει το χάρτη, τότε είναι που νιώθεις εντελώς αποσυνδεδεμένος από τον κόσμο!Όλο αυτό το συναίσθημα λοιπόν, τώρα έχει όνομα, λέγεται Νομοφοβία.

H Noμοφοβία μπορεί να επηρεάσει τόσο τους έφηβους όσο και τους ενήλικες και μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις το τεστ, κάνοντας κλικ εδώ, για να δεις  αν έχεις επηρεαστεί. Σύμφωνα με ερευνητές  και μελέτες κατ ευθείαν από το Χονγκ Κονγκ, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να αποθηκεύουν, να μοιράζονται και να έχουν πρόσβαση σε μνήμες υποφέρουν περισσότερο από την νομοφοβία

Όπως εξήγησε ο γιατρός Kim Ki Jo σε συνέντευξή του:

Tα ευρήματα της μελέτης μας δείχνουν ότι οι χρήστες αντιλαμβάνονται τα smartphones ως τους εκτεταμένους εαυτούς τους και έτσι συνδέονται με τις συσκευές, καθώς αισθάνονται ένα αίσθημα άγχους και δυσαρέσκειας όταν χωρίζονται από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Υπερβολές η πραγματικότητα; The truth is out there που λένε και στα X – files