Πώς ένας θεός των tech startups ισοπεδώνει σατιρικά το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό startup!

Για όσους δεν έχουν μυηθεί ακόμα, η σειρά του HBO “Silicon Valley” είναι μια nerdy κωμωδία που πάει ένα βήμα παραπάνω από το “Big Bang Theory”, ξεσκίζοντας σατιρικά την «ρηχή» κουλτούρα των startups και την πάντα «άβολη» σχέση των tech geeks με τον υπόλοιπο σύγχρονο κόσμο. Το “Silicon Valley” πρόσφατα ολοκλήρωσε το δεύτερο κύκλο των επεισοδίων του και πήρε το πράσινο φως για μια ακόμα σεζόν με νέα επεισόδια που θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2016.

siliconteam_risegr

Για τους fans, όπως ο ιδρυτής του Firefox (με προϋπηρεσία σε Facebook και Netscape), Blake Ross, αυτό σημαίνει ένα πράγμα: ραντεβού σε 8 μήνες. Ο Blake, έχοντας δουλέψει στην Silicon Valley από τα 14, αποφάσισε να γράψει ένα δικό του σενάριο, μια δική του εκδοχή για το πώς πρέπει να συνεχιστεί η σειρά από την νέα χρονια και το έκανε. Το σενάριο του Ross, όπως αποκαλύφθηκε χθες από το προσωπικό site του, προτείνει μερικές ξεκαρδιστικές και οριακά WTF ιδέες, όπως το να προσλάβει ο ίδιος ο Richard τον CEO-αντικαταστάτη του και μπορείς (και πρέπει!) να διαβάσεις ολόκληρο εδώ.

silicon_3risegr

kindasuck_risegr

Χθες ο Ross μίλησε για το νέο του σεναριακό «χόμπι», δίνοντας μια μίνι συνέντευξη στο TechCrunch, όπου επεσήμανε ότι είναι ανοικτός σε διορθώσεις και προτάσεις πάνω στο σενάριο του, από τους φίλους της σειράς, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να γράψει και ένα ολόκληρο κύκλο επεισοδίων, μόνος του, πριν ξεκινήσει η παραγωγή της σειράς, επειδή είναι και fanboy της σειράς και «γερόλυκος» της Silicon Valley και κάτι παραπάνω ξέρει.  Εμείς λέμε, γιατί όχι;

vikings_risegr