Άλλωστε είχε δηλώσει από παλιά το ενδιαφέρον του για τη θέση…

Σε ερώτηση που είχε γίνει στον απερχόμενο πρόεδρο των Η.Π.Α. για το τι σκοπεύει να κάνει μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα αστειευόμενος είχε δηλώσει πως ελπίζει για μια θέση στο Spotify.

Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από την εταιρία, πριν λίγες μόλις ώρες. Στο κομμάτι αναγγελιών θέσεων εργασίας στο site της δημοφιλούς υπηρεσίας ανέβηκε αγγελία για «Πρόεδρο των playlists».

Η θέση ζητά τουλάχιστον «8 χρόνια προϋπηρεσίας στην διαχείριση ενός υψηλά ιστάμενου έθνος, ζεστή και εγκάρδια προσωπικότητα και ένα Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης». Παράλληλα ο CEO της εταιρίας, Daniel Ek, δεν παρέλειψε να «σφυρίξει» το άνοιγμα στον Μπαράκ μέσω Twitter.

Στην περιγραφή της θέσης αναφέρονται καθήκοντα όπως ο σχηματισμός της ιδανικής playlist για ζέσταμα πριν απευθύνεις δημόσιο διάγγελμα για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και η ανάλυση δεδομένων σχετικά με την επίδοση των playlists χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμη αρχή πληροφόρησης.

Η αγάπη του απερχόμενου Προέδρου για το Spotify βέβαια δεν ήταν ποτέ μυστικό, καθώς ο ίδιος την έχει δηλώσει επανειλλημένως μέσω social media και μοιραζόμενος playlists της αρεσκείας του.

Καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία!