Και είμαστε ακόμα στην αρχή της 4ετίας…

To ζούμε ήδη. Ο Donald Trump είναι πρόεδρος της Αμερικής. Orange is the New Black, ή αλλιώς ένας 71χρονος με προσωπικότητα και ιδεολογία κάπου ανάμεσα στην άκρα δεξιά και στα Παρατράγουδα της Πάνια, ένας δισεκατομμυριούχος – φανατικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων κάθε δισεκατομμυριούχου, είναι πρόεδρος της Αμερικής. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι 3 πρώτες αποφάσεις του Trump ως πλανητάρχη είναι πολύ ανησυχητικές για όσα θα ζήσουμε τα επόμενα 4 χρόνια. Και τα memes με πρωταγωνιστή των ίδιο δεν φαίνονται καθόλου, μα καθόλου αστεία.

«Energy Plan», ή αλλιώς «Όλα τα λεφτά, όλο το Πετρέλαιο»

american

Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει ήδη γύρω μας. Το κλίμα στον πλανήτη αλλάζει διαρκώς προς το χειρότερο, παγόβουνα με έκταση που ισοδυναμεί με μια μεγαλούπολη λιώνουν και αυτό δεν αποτελεί είδηση πια. Ο Barrack Obama, όπως μαρτυρούσε και το επίσημο site του Λευκού Οίκου μέχρι και πρόσφατα, είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε δράσεις για τη μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα και εργαζόταν για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η προεδρία του Donald Trump προφανώς και τα βρίσκει πολύ βαρετά όλα αυτά.

Wired Φεβρουαρίου

Η παραπάνω σελίδα του Barrack Obama έχει ήδη εξαφανιστεί και στη θέση της υπάρχει μια νέα, με τίτλο «An America First Energy Plan», που αναφέρει τη δέσμευση του προέδρου για αύξηση των γεωτρήσεων για την εξόρυξη πετρελαίου και άλλων φυσικών υδρογονανθράκων, που εικάζεται πως η αξία τους ανέρχεται στα 50 τρις δολάρια. Κοινώς «Ένα Σχέδιο για να Στραγγίξουμε κάθε Πηγή και κάθε Ραχούλα, απ`την Καλιφόρνια ως την Αλάσκα, Κερνώντας Πόνο κάθε Οικολόγο.» Ξαφνικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν μοιάζει λίγο πιο μετριοπαθής….

«The Global Gag Rule» ή αλλιώς, Πόλεμος στις Εκτρώσεις

16265705_10154996469212940_6774353818749007842_n

Λέγεται πως η επαναφορά του νόμου για το μπλοκάρισμα κάθε χρηματοδότησης προς κλινικές ανά τον κόσμο που εφαρμόζουν (ή απλά ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ) υπηρεσίες έκτρωσης, αποτελεί «χάρη» του Donald Trump προς τον φανατικό πολέμιο των εκτρώσεων και αντιπρόεδρο του, Mike Pence. Το πρωί της περασμένης Δευτέρας λοιπόν, περιστιχιζόμενος από άντρες (τίποτα τυχαίο), ο Trump υπέγραψε την επαναφορά του νόμου της Πόλης του Μεξικό, όπως ονομάστηκε αρχικά ο παραπάνω νόμος, λόγω του ότι η εφαρμογή του είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά σε συνέδριο του ΟΗΕ στην πόλη του Μεξικό, από τον Ronald Reagan το 1984.

16298490_10154999109557940_2674974596631280897_n

Ο συγκεκριμένος νόμος (που είχε αποσυρθεί με συνοπτικές διαδικασίες από τον Barrack Obama), λειτουργεί ως ένας στυγνός εκβιασμός προς κάθε ιατρικό κέντρο ανά τον κόσμο ως προς την ιδέα και την εφαρμογή της άμβλωσης. Όποιος γιατρός επιχειρήσει ακόμα και να την προτείνει ως ιδέα σε ασθενή του, ρισκάρει την «τιμωρία», δηλαδή το άμεσο μπλοκάρισμα του ιατρικού κέντρου όπου εργάζεται από κάθε χρηματοδότηση του αμερικάνικου κράτους. Είμαστε στο 2017 και ακόμα η Αμερική διχάζεται για το τι δικαιούται να κάνει μια γυναίκα με τα αναπαραγωγικά της όργανα.

Ισπανικά, τέλος

404_page_not_found___whitehouse_gov1-1

«Εδώ μιλάμε Αγγλικά, όχι Ισπανικά» είναι η επίσημη δικαιολογία της πλευράς του προέδρου Trump για την ξαφνική εξαφάνιση των Ισπανικών ως επίσημη γλώσσα από το website του Λευκού Οίκου. Σε μια χώρα όπου το 13% του πληθυσμού μιλάει Ισπανικά, αυτή η κίνηση δείχνει μάλλον πως ο πρόεδρος Trump τρέφει την ίδια αγάπη για τους μη αγγλόφωνους υπηκόους τόσο, όσο o Calvin Candle για τον Django και κάθε άλλο σκλάβο στο «Django Unchained» του Tarantino.

Με στοιχεία από: Vox, Independent, Daily Mail

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]