Όταν η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά δεν βλεπόταν (με τίποτα).

Όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο να δημιουργείς ενδιαφέρουσες (και λογικές!) πλοκές στην TV. Ο «αγώνας» των τηλεοπτικών σεναριογράφων να παραδίδουν συνεχώς ελκυστικές υποθέσεις, μπορεί να φέρει και λάθη, που να οδηγήσουν στις χειρότερες σεζόν τηλεοπτικών σειρών που έχουμε δει φανατικά.

Californication

hankmmmoody_risegr

Τραγωδία: 3η-4η σεζόν

Η επιλογή των σεναριογράφων της σειράς να μετατρέψουν τον Hank Moody σε ένα αμετανόητο fuck bunny, με τρεις-τέσσερις παράλληλες σεξοσχέσεις και την «αγαπημένη» του Karen, να ακούει σαν τον  μ@λ@κ@ υποσχέσεις τύπου «θα είσαι για πάντα το κορίτσι μου», μετέτρεψε την σειρά σε μια πολύ κακή πορνοκωμωδία. Ούτε σεξι, ούτε γελάσαμε.

Buffy the Vampire Slayer  

isthishell_risegr
Tραγωδία: Season 7 (2002-2003)

Ο 60ς κύκλος μας χαιρέτησε με πλοκές που έγιναν πληγές, όπως ο  -λίγο πριν την εκκλησία- χωρισμός του Xander και η παραλίγο καταστροφή του κόσμου από την Black Willow. Η 7η σεζον επέλεξε να βάλει Willow και Xander στην άκρη και να επικεντρωθεί σε μια νέα ιστορία με πρωταγωνίστρια την Buffy και νέες βαμπιροκιλερς. Τουλάχιστον το φινάλε μάς αποζημίωσε…(*θυμάται και κλαίει*)

X-Files

xfiles_Risegr

Τραγωδία: Season 7 (2000-2001)

Η κεντρική υπόθεση της σειράς (οι εξωγήινοι υπάρχουν, η κυβέρνηση αποκρύπτει) είχε αρχίζει να ξεχειλώνει σε βαθμό κωμωδίας, ο Duchovny βρισκόταν στα μαχαίρια με την εταιρεία παραγωγής και η αντικατάσταση Mulder-Scully από νέους πράκτορες μάλλον δεν έφερε το προσδοκόμενο reboot της σειράς.

New Girl

newgirl_risegr
Τραγωδία: Season 3 (2013-2014)

Η σειρά είχε επικεντρωθεί στην σχέση Nick-Jess, που γκρίνιαζαν διαρκώς ο ένας στον άλλο, σαν μικρομέγαλα στρουμφάκια. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες έγιναν διακοσμητικοί και ο χωρισμός Nick- Jess έμοιαζε μάλλον με λύτρωση

Sons Of Anarchy

sons_risegr
Tραγωδία: Season 4 (2011)

H σειρά ταξίδεψε στην Ιρλανδία, προσθέτοντας στην πλοκή κι άλλες «ντόπιες» συμμορίες, φορτωνώντας τα άλυτα μυστήρια της υπάρχουσας πλοκής με νέες υπό-πλοκές και (ουφ!) έγινε ένας πανικός.

Peep Show

Peep-Sho_risegr
Τραγωδία: Season 8 (2012)

Γνωστή και ως «αυτή που δεν συνέβη απολύτως τίποτα». Παρ` όλα αυτά, αν θέλεις να δεις μια κωμωδία που αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο το πώς είναι να συγκατοικείς με τον κολλητό σου σε μια μεγαλούπολη, ξεκίνα ΤΩΡΑ το Peep Show.

Newsroom 

newsroom_risegr

Τραγωδία:  Season 3 (2014)

Ο δημιουργός της σειράς , o Αaron Sorkin, μετά το τέλος της 2ης σεζόν είχε ξεκινήσει να δουλεύει στην παραγωγή της βιογραφίας του Steven Jobs. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην τρίτη σεζόν του Newsroom να δούμε σεξιστικά σχόλια, την φυλάκιση ενός κεντρικού χαρακτήρα και τον θάνατο ενός άλλου και μια «άντε, να τελειώνουμε» διάθεση…

Lost

lost_risegr

Tραγωδιάρα: Season 3 (2006-2007)

Δηλαδή όταν γνωρίσαμε τους  Nikki (Kiele Sanchez) και Paulo (Rodrigo Santoro) και δεν μπορούμε να πούμε ότι συγκλόνισαν τις ζωές μας, όταν είδαμε κι άλλα flashbacks κι άλλες αφηγήσεις ιστοριών από το παρελθόν, όταν μέσα στα πρώτα 6 επεισόδια η σειρά έχασε τελείως την λάμψη, την ουσία, τον λόγο ύπαρξής της.

Prison Break 

prisonb_Risegr
Τραγωδιάρα: Season 2 (2006-2007)

Τι συμβαίνει σε μια σειρά φυλακής, όταν οι πρωταγωνιστές βγαίνουν από την φυλακή; Πολύ αδιάφορα πράγματα…

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]