Ρώτα και το eBay.

Ήσουν από αυτούς που έπαιζαν με κάρτες Pokemon, έτσι; Μην κάνεις πως δεν ξέρεις για τι μιλάμε, όλοι μας παίζαμε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βγάλεις από το πατάρι τις  παλιές σου κάρτες Pokemon, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να μπορείς να βγάλεις χρήματα πουλώντας τες.

poke card 01

Συγκεκριμένα έχουμε αυτήν εδώ η κάρτα, η οποία δόθηκε στους συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς σχεδίου Pokemon που έγιναν το 1997 και 1998 από το Ιαπωνικό περιοδικό CoroCoro και μάλιστα φτιάχτηκαν μόλις 39 τέτοιες. Αν κατά τύχη έχει πέσει στα χέρια σου, να ξέρεις πως στο eBay πωλείται για 100.000 δολάρια ενώ όσον αφορά το σχέδιό της βαθμολογείται με 9 στα 10 από το Professional Sports Authenticator.

Μετά έχουμε τον Charizard:

s-l1600

Αυτή η κάρτα θεωρείται σπάνια και ιδιαίτερη καθώς στο κάτω μέρος της δεν έχει το σύμβολο που έχουν συνήθως οι κάρτες Pokemon και τις κατατάσσει στην κατηγορία απλές ή σπάνιες. Ναι αυτή η κάρτα απέκτησε αξία λόγv ενός τυπογραφικού λάθους και αυτή τη στιγμή πωλείται για 30.000 δολάρια.

poke card 02

Κάρτες όπως αυτός ο Blastoise, θεωρούνται σπάνιες, λόγο του ότι είναι οι λεγόμενες shadow cards, πράγμα που θα το καταλάβεις αν την παρατηρήσεις καλά. Κάτω από την εικόνα, στα δεξιά, υπάρχει μια σκιά, η οποία αργότερα εξαφανίστηκε καθώς επρόκειτο για επιλογή των σχεδιαστών που αργότερα εγκαταλείφθηκε..  Αυτές οι κάρτες στοιχίζουν πάνω κάτω 1.000 δολάρια  (με προϋπόθεση πως  η βαθμολογία του σχεδίου είναι 9/10). Αν λοιπόν έχεις στα χέρια σου κάποια από αυτές συγχαρητήρια, μπορείς να αυξήσεις αρκετά τα χρήματά σου. Πόσο αξίζει όμως μια απλή κάρτα Πόκεμον πρώτης γενιάς; Δυστυχώς το ποσό που μπορεί να κερδίσεις, είναι γύρω στα 1-3 δολάρια. Ξεσκόνισε λοιπόν τις κάρτες σου και βουρ για το eBay.