Το (μέτριο) χιούμορ στα καλύτερα του.

Σήμερα γίνονται οι Βρετανικές Βουλευτικές Εκλογές. Ο Jeremy Corbin τίθεται αντιμέτωπος με την Theresa May, σε μια αναμέτρηση που φέρνει ως απόλυτο φαβορί τη δεύτερη. Αν όμως υπάρχει ένα στοιχείο που μπορεί να μας περιγράψει με σαφήνεια το κλίμα που επικρατεί σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, 15 ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester, με το #Brexit ακόμα να διχάσει προοδευτικούς και συντηρητικούς, είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κυκλοφορούν ανά την βρετανική επικράτεια. Επιλέξαμε τα πιο αντιπροσωπευτικά:

Τα nicknames

jezza

Τι έχουμε εδώ: «Ψηφίστε εκείνον που θα πετύχει το καλύτερο Brexit deal για όλους εμάς».

 

Οργή και γκριμάτσες

mirror.750

Τι έχουμε εδώ:  Ένα ξεκάθαρο «ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ»

 

ma

Τι έχουμε εδώ:  Αντικρουόμενα συναισθήματα. ΜΟΝΟ THERESA.

 

O ΟΔΗΓΟΣ

br

Τι έχουμε εδώ: «Ψηφίστε May γιατί είναι εθνικό καθήκον και αν κάνετε το αντίθετο, ο Corbyn θα σας πάρει το μισθό, τον κήπο, το σπίτι, ό,τι έχετε και δεν έχετε.»

Λογοπαίγνια που θα ζήλευε και το «Μακελειό»

co

Τι έχουμε εδώ: Είναι φίλος των τρομοκρατών, των μεταναστών, είναι μαρξιστής, είναι εχθρός της επιχειρηματικότητας, είναι ένας δημόσιος κίνδυνος, είναι ο Jeremy Corbyn.

H κεντρική φωτογραφία

gua5dian

Τι έχουμε εδώ:Ο Corbyn σε μια τεράστια κεντρική φωτογραφία να μοιράζει αγκαλιές και χειραψίες και λίγο πιο κάτω η May, μόνη, απομονωμένη. Οι συμβολισμοί ξεκάθαροι.

 

Τα άμεσα μηνύματα

daily_telegraph.750

Τι έχουμε εδώ: Η Theresa May με το δεξί χέρι μπροστά από ένα πλακάτ που γράφει «Δυνατή, ισχυρή ηγέτης».

 

Η επερχόμενη απειλή

fin

Τι έχουμε εδώ: Μια πρόβλεψη για σαρωτική νίκη της May, με το πρόσωπο του εικονιζόμενου Corbyn να αγωνιά. Προλαβαίνουν να κάνουν την ανατροπή οι Εργατικοί;

 

Γελάει καλύτερα όποιος…

the_journal.750

Τι έχουμε εδώ: Ένα ισορροπημένο πρωτοσέλιδο που αναδεικνύει την αυτοπεποίθηση στα μάτια των 2 υποψηφίων, ίσως, αν κρίνουμε από το μάλλον απειλητικό γέλιο της May, και την πιθανότητα αυτές οι εκλογές να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο, κατάμαυρο αστείο για κάθε Βρετανό, όπως το περιέγραψαν κάποτε ο Stephen Fry και ο Hugh Laurie.

[themify_button ]Rise Team[/themify_button]