Ας το παραδεχτούμε: χαμογελάμε με τα posts τους.

Αν κάποιος πριν από λίγα χρόνια σου έλεγε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δική της σελίδα στο Facebook, το πιθανότερο θα ήταν να περιμένεις να δεις μέσα σε αυτήν «αυστηρές» ανακοινώσεις με ξύλινη γλώσσα και «στεγνά» δελτία τύπου. Ωστόσο έχουμε 2017, τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η ανούσια τυπικούρα και αυστηρότητα, είναι πλέον γραφική. Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν στην ελληνική αστυνομία και φτάσαμε πια να μιλάμε για ένα Facebook page, που πολύ χαιρόμαστε που υπάρχει με αυτήν τη μορφή.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα, είχαν κάνει κι ένα βιντεάκι (τσέκαρε εδώ) το οποίο, αν κι όχι τόσο επιτυχημένο, μας έδωσε μια ιδέα για το πού πάει η φάση τους. Γιατί δηλαδή στα εξωτερικά είναι καλύτεροι που γίνεται viral το τάδε αστυνομικό τμήμα, επειδή ποστάρει με πολύ δημιουργικό τρόπο τις διάφορες ανακοινώσεις του;

Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που θα κράξουν, λέγοντας ότι είναι υπερβολική μοντερνιά, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; Δεν ζούμε  στο 1960, ο ρόλος της αστυνομίας είναι πια διαφορετικός και η εικόνα που δείχνουν προς τα έξω οι δημόσιες υπηρεσίες όφειλε να έχει αλλάξει εδώ και καιρό. Κι ευτυχώς σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα social media υπάρχει μια πρόθεση για αύξηση του engagement. Που αν αναλογιστούμε ότι το ένα post είχε 150 share, μάλλον τείνουν να το πετύχουν.

Δες εδώ τις  4 σημαντικές καινοτομίες που ανακοίνωσε το Facebook για τη λειτουργία του στο μέλλον

[themify_button ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr