Είναι (σχεδόν) το ίδιο με το να δίνεις το όνομα σου σε ένα αστέρι. 

Αν ονειρεύτηκες να αποκτήσεις μια μικρή έκταση στο Notting Hill της Αγγλίας, ή έστω μερικά τετραγωνικά γης στην 5η Λεωφόρο του Manhattan, η NASA (ναι, η γνωστή) σου δίνει την ευκαιρία να πετύχεις (σχεδόν) αυτόν τον στόχο. Με αφορμή την Ημέρα της Γης (22 Απριλίου), η NASA προσφέρει 64.000 εκτάσεις γης -διαστάσεων περίπου 55 τετραγωνικών η κάθε μια- για υιοθεσία προς τους επισκέπτες του website της.

Δηλαδή;

Είναι το ίδιο με το να δίνεις το όνομα σου σε ένα αστέρι ή σε ένα δρόμο. Ο κάθε συμμετέχων δεν αποκτά νομικά ή άλλα δικαιώματα ιδιοκτησίας στην έκταση που θα «υιοθετεί», είτε αυτή είναι ένα στενό πίσω από το σπίτι του είτε ο χώρος όπου βρίσκεται ο Λευκός Πύργος.

170410094925-jane-smith-adopt-planet-exlarge-169
Αυτό που παραχωρεί η  NASA με κάθε «υιοθεσία», είναι αναλυτικά επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την κάθε έκταση ή πρόσβαση σε ένα παγκόσμιo χάρτη, όπου μπορούν να εντοπίσουν και να εκτυπώσουν πληροφορίας για κάθε έκταση ανά τον κόσμο, είτε είναι η παλιά γειτονιά του κάθε επισκέπτη είτε ένας κεντρικός δρόμος στο Παρίσι. Αυτό το όμορφο geeky πανηγύρι πληροφοριών, ολοκληρώνεται με ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας, που λαμβάνει ο κάθε επισκέπτης, το οποίο μπορεί να κάνει share στα social media.
H ΝASA αισιοδοξεί πως όλες οι «υιοθεσίες» θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου και στη συνέχεια ο καθένας θα μπορεί να καμαρώνει για το κομμάτι γης που έχει στην «ιδιοκτησία» του.
Πηγή: CNN
Δες εδώ: Scott Kelly: Τι συνέβη στο σώμα του μετά από ένα χρόνο στο διάστημα;