Ψεύτικοι γάμοι, εκτρώσεις, τα Σόδομα και τα Γόμορρα!

Μην σου φαίνεται τόσο αθώο το Hollywood του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα.  Οι σεξουαλικές περιπέτειες, οι καταχρήσεις, τα παράνομα μυστικά, υπήρχαν και τότε. Όπως υπήρχαν και ένα αρκετά σκληρό και συντηρητικό star system, που μπορούσε να καταστρέψει ανθρώπους μέσα σε μια μέρα. Τα παρακάτω παραδείγματα προκαλούν τρόμο.

Judy Garland – Όχι 1, αλλά 2 εκτρώσεις

judy-garland-was-forced-to-have-two-abortions-photo-u1-1

Τι συνέβη: Η Dorothy του «Wizard Of Oz», μόλις στα 21 της παντρεύτηκε τον μουσικό David Rose, χωρίς την συγκατάθεση της εταιρείας MGM, με την οποία διατηρούσε συμβόλαιο. Όταν έμεινε έγκυος, η μητέρας της μαζί με MGM, την εξανάγκασαν σε έκτρωση. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την επόμενη σχέση της, με τον Tyrone Powers. Χρόνια αργότερα, η Judy κατάφερε επιτέλους να ζήσει τη χαρά της τεκνογονίας.

Τελικά: Η Garland κατάφερε να κάνει 3 παιδιά από 5 γάμους, φεύγοντας άδοξα από τη ζωή το 1969, μόλις σε ηλικία 47 ετών, από υπερβολική χρήση βαρβιτουρικών.

Loretta Young – Εγκυμοσύνη στα κρυφά
loretta-young-adopted-her-own-daughter-photo-u1-1

Τι συνέβη: Το παιδί-θαύμα και κάτοχος Οσκαρ Loretta Young όταν έμεινε έγκυος στο παιδί του ζεν πρεμιέ της εποχής Clark Gable, αρνήθηκε να κάνει έκτρωση. Aργότερα στη βιογραφία της, ομολογούσε πως ο Clark «την πίεζε πολύ» και «μόλις μια φορά» είχε παραστρατήσει. Η Loretta έκρυψε την εγκυμοσύνη της και μερικά χρόνια αργότερα αποκάλυψε πως μεγάλωνε «ένα ορφανό παιδί» με το όνομα της.

Δηλαδή: Η ίδια, όταν είχε μείνει έγκυος, είχε επικαλεστεί «επείγουσα έκτρωση» λόγω «μυστηριώδους ασθένειας».

Rock Hudson: Αιώνια In The Closet

περιπτώσεις όπου το star system κατέστρεψε ηθοποιούς

Τι συνέβη: Την δεκαετία του `50, το Hollywood «ήξερε» πως ο Rock Hudson ήταν ομοφυλόφιλος, όμως του είχε ζητηθεί να κρύψει την σεξουαλικότητά του και να παντρευτεί γυναίκα.

Δηλαδή: Ο Hudson ήταν ένας George Clooney της εποχής και μια τέτοια αποκάλυψη, σύμφωνα με τα «ήθη» της εποχής, θα τον εξαφάνιζε από το χάρτη της showbiz. Ο γάμος του με την Phyllis Gates διήρκεσε 3 χρόνια.

Judy Garland: Εθισμός στα ναρκωτικά

περιπτώσεις όπου το star system κατέστρεψε ηθοποιούς

Τι συνέβη: Μόλις 16 ετών, η Judy Garland είχε τελειώσει τα γυρίσματα του «Mάγου Του Οζ» και ήταν ήδη εθισμένη σε ηρεμιστικά και αμφεταμίνες. Εκείνη την εποχή, φημολογούνταν πως οι εταιρίες παραγωγής του Hollywood τάιζαν με ναρκωτικά τους νέους πρωταγωνιστές τους, ώστε να γυρίζουν τη μία ταινία μετά την άλλη.

Δηλαδή: Κάθε χάπι που μπορούσε να δώσει άπειρη ενέργεια στον πρωταγωνιστή, βρισκόταν στη διάθεσή του, όπως και κάθε χάπι που μπορούσε να τον ξεκουράσει, ανάλογα με τις απαιτήσεις της παραγωγής.

Jean Harlow: Απαγόρευση γάμου

περιπτώσεις όπου το star system κατέστρεψε ηθοποιούς

Τι συνέβη: Η MGM της είχε ζητήσει να υπογράψει συμβόλαιο πως δεν θα παντρευόταν ποτέ τον αγαπημένο της William Powell και κανέναν αγαπημένο.

Δηλαδή; Η λογική ήταν «γυναίκα παντρεμένη παύει να είναι sexy». Επίσης η Harlow είχε μείνει και έγκυος από μια ερωτική σχέση, κάτι που «τακτοποιήθηκε» με την εισαγωγή της σε κλινική «για να ξεκουραστεί λιγάκι»…

Ava Gardner: Έκτρωση με το φόβο της απόλυσης

ava-gardner-had-an-abortion-because-of-mgm-and-39-s-penalty-clauses-photo-u1

Τι συνέβη: Στη δεκαετία του `50, η Ava Gardner είχε παντρευτεί τον Frank Sinatra και είχε μείνει έγκυος στο παιδί του. Η Gardner εξαναγκάστηκε να κάνει έκτρωση, λόγω των ποινών που προέβλεπε η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών MGM προς ηθοποιούς της που έκαναν παιδιά.

Δηλαδή: Σύμφωνα με τη βιογραφία της ηθοποιού Jane Ellen Wayne, η Ava της είχε πει «αν το γεννούσα, θα μου έκοβαν τη δουλειά. Πώς θα ζούσα;  Ευτυχώς η MGM τα είχε κανονίσει όλα και η επέμβαση έγινε στο Λονδίνο, πολύ γρήγορα.»

Clara Bow: Απόλυση λόγω ψυχολογικών προβλημάτων

περιπτώσεις όπου το star system κατέστρεψε ηθοποιούς

Τι συνέβη: Η Clara ήταν ένα sex symbol της δεκαετίας του`20, μια γυναίκα που έπαιρνε μέρος σε ακραίες σεξουαλικές «περιπέτειες» με περισσότερους του ενός παρτενέρ. Παρ`όλα αυτά, η Clara δούλευε ασταμάτητα, κάνοντας 58 ταινίες μέσα σε 11 χρόνια (1922-33). Όμως τα καμώματά της δεν άρεσαν στους managers της εποχής. Όταν η Clara εξερράγη ενάντια σε συναδέλφους της για πρώτη φορά, απολύθηκε αμέσως.

Δηλαδή: Η Clara είχε ιστορικό ψυχασθένειας στην οικογένεια της και αυτό ήταν που έφερε τον τερματισμό της καριέρας της, σε ηλικία 28 ετών. Το 1944, ύστερα από έναν αποτυχημένο γάμο, κατέληξε σε ψυχιατρική κλινική.

Lana Turner: Έκτρωση χωρίς αναισθησία

περιπτώσεις όπου το star system κατέστρεψε ηθοποιούς

Τι συνέβη: 8 γάμοι και μια άστατη ερωτική ζωή για ένα sex symbol των `30s. Κάποια στιγμή έμεινε έγκυος. Κάποιος έπρεπε να διορθώσει αυτό το «λάθος».

Δηλαδή: Το 1941, ο Howard Strickling, «διορθωτής» ασύμφορων καταστάσεων του Hollywood, έκλεισε τη Lana σε δωμάτιο μαζί με την μητέρα της και τακτοποίησε το θέμα του παιδιού. Η μητέρα της έκλεινε το στόμα, για να μην φωνάζει.

Louis B.Mayer: Διέλυσε την καριέρα του καλύτερου ηθοποιού του

περιπτώσεις όπου το star system κατέστρεψε ηθοποιούς

Τι συνέβη: Ο Louis B. Mayer, συνιδρυτής των MGM studios, ήξερε πως να ανακαλύπτει ταλέντα του κινηματογράφου. Όταν ο ομιλών κινηματογράφος διαδεχόταν το βουβό, ο Meyer έπρεπε να παρατήσει τον αστέρα της εποχής, John Gilbert, γιατί του κόστιζε πολύ.

Δηλαδή: Ο Mayer θρυλείται πως δημιούργησε ταπεινωτικές ιστορίες σε σκανδαλοθηρικά περιοδικά της εποχής, όπως το ότι η ψιλή φωνή του ηθοποιού προκαλούσε νεύρα και εντάσεις στα γυρίσματα ταινιών. Επίσης, ο Mayer τον καλούσε να παίξει σε ταινίες που ήταν βέβαιες παταγώδεις αποτυχίες. Ο Gilbert αποχώρησε από την εταιρεία το 1933. Δεν κατάφερε να παίξει σε επιτυχημένη ομιλούσα ταινία.

Vincent Minelli: Ψεύτικος Γάμος

vinet

Τι συνέβη: Το 1945, ο gay σκηνοθέτης Vincent Minnelli παντρεύτηκε την Judy Garland. Ήταν ο 2ος γάμος της ηθοποιού και ο 1ος του σκηνοθέτη, από τον οποίο είχε ζητηθεί από Χολυγουντιανά studios να κρύψει την σεξουαλικότητά του.

Τελικά: Το 1951, η Garland έπιασε τον άντρα της με άλλον άντρα. Χώρισαν ακαριαία. Παρ`όλα αυτά, ο Minnelli ξαναπαντρεύτηκε, 3 φορές.

(Πηγή:Ranker)