Αυτή είναι μια πολύ τρομακτική VR εμπειρία.Το VR είναι πλέον το σύγχρονο gaming.  Η εποχή που έβλεπες τον χαρακτήρα του παιχνιδιού σου μέσα από μια οθόνη μοιάζει πλέον παλαιολιθική. ‘Βέβαια το VR μπορεί να αποκτήσει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αν κρίνουμε από την επερχόμενη κυκλοφορία του Playstation, με τίτλο “Chernobyl VR Project”.

Σύμφωνα με το blog της εταιρείας, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ταξιδεύει τον χειριστή στην περιοχή Pripyat και στο ερειπωμένο πυρηνικό εργοστάσιο της. Πρόκειται για ένα συνδυασμό interactive εμπειρίας με στοιχεία εκπαιδευτικής έρευνας, σε μια κίνηση από την Playstation ώστε να «γίνει αντιληπτό το μέγεθος της τραγωδίας από τις ιστορίες ανθρώπων που έζησαν εκεί πριν και μετά τη τραγωδία.»

Στο “Chernobyl VR Project” μπορείς να εντοπίσεις με κάθε λεπτομέρεια αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής και οι εργάτες του εργοστασίου πριν από την έκρηξη και την πλήρη ερήμωση της περιοχής. Μπορείς να ζήσεις κομμάτι της ζωής του Τσέρνομπιλ, λίγο πριν πάψει να υπάρχει ζωή. Το trailer είναι εντυπωσιακό:

Πηγή: Dazed Magazine