Τώρα αυτά τα κόλπα θεωρούνται κλεψιά;

Είτε παίζεις φανατικά Candy Crush όπως εγώ, είτε όχι, δεν μπορεί να μην έχεις λάβει εκείνα τα ενοχλητικά notifications στο Facebook που σου ζητάνε επίμονα να παίξεις ή να δώσεις ζωές σε κάποιον από τους φίλους σου. Τι ζωή καλέ; Εσύ σκέφτεσαι να τον κάνεις block και unfriend, τόσο σου έχει σπάσει τα νεύρα.

Όμως κι εμείς οι μανιακοί παίκτες κάπως πρέπει να πορευτούμε, οπότε το ερώτημα είναι τελικά πώς περνάς πίστες στο Candy Crush χωρίς να πρήζεις τους φίλους σου στο Facebook. Και δεν λέμε με κλεψιές και περίεργα κόλπα προγραμματισμού, έτσι; Περίπου, δηλαδή.

Συμβουλή 1η:

Να έχεις ένα δεύτερο κινητό στο οποίο παίζεις Candy Crush. Γιατί; Γιατί ρωτάει.. Γιατί θα σου χρειαστεί για τη 2η συμβουλή.

Συμβουλή 2η:

Αυτό technically είναι λίγο κλεψιά. Αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν είναι. Το θέμα είναι το εξής: Για να ανανεωθεί μία από τις 5 ζωές σου στο παιχνίδι, χρειάζεται να περάσει μισή ώρα. 30 ολόκληρα λεπτά, που δεν περνάνε τα άτιμα όταν είσαι εκεί, στην πίστα στην οποία έχεις κολλήσει. Και ΄ντάξει περνάει το μισάωρο. Κι όταν εσύ ξαναχάσεις σε δευτερόλεπτα; Άλλο ένα μισάωρο.

Η λύση είναι απλή, φίλοι μου (που δεν κλέβετε). Βάζεις μπροστά το ρολογάκι του κινητού σου από τις ρυθμίσεις και τσουυυυπ αυξάνονται οι ζωές. Γι΄αυτό καλύτερα να μην είναι το κανονικό σου κινητό αυτό με το οποίο παίζεις. Εκτός αν πιστεύεις ότι αξίζει να αργείς σε όλα τα ραντεβού για να παίζεις Candy Crush. Εγώ πάντως στηρίζω.

Συμβουλή 3η:

Πάμε στο πραγματικά hardcore πρόβλημα. Τι κάνεις όταν τελειώνεις ένα ολόκληρο επίπεδο και το παιχνίδι δεν σε αφήνει να προχωρήσεις αν δεν ζητήσεις ζωές από τους φίλους σου (δηλαδή ήμαρτον!); Είναι απλό και κάπως θαυματουργό!

Βάζεις το κινητό σε airplane mode. Και τσουυυυπ σου εμφανίζεται μια 3η επιλογή, εκτός από το να πληρώσεις ή να καλέσεις φιλους: να ξαναπαίξεις 3 παλιές πίστες για να μπορέσεις να προχωρήσεις. Όντως; Ήταν τόσο απλό; Διάβασα ότι παλιά αυτή η επιλογή ήταν κατευθείαν διαθέσιμη, αλλά πλέον εμφανίζεται μόνο όταν βάζεις το κινητό σε airplane mode. Κόλπα αυτοί; Κόλπα κι εμείς.

ccrush-ticket-quest

Μικρό πρόβλημα: Και ξαναπαίζεις την πίστα την παλιά και την περνάς. Έλα, όμως που, λέει, πρέπει να περιμένεις 24 ώρες για να προχωρήσεις στην επόμενη. Ο τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι πλέον γνωστός: Ναι, ναι προχωράς μπροστά το ρολογάκι.

Και σου ΄χω κι άλλο κόλπο. Έχεις μια ευκαιρία να γυρίσεις πίσω το ρολόι σου στην κανονική ώρα, χωρίς να «χάσεις» μέρες και ζωές στο Candy Crush. Ο τρόπος είναι: με το που έχεις ξαναπαίξει τις πίστες και έχει ολοκληρωθεί το επίπεδο, το τρένο της επιτυχίας ξεκινά και πάει για την επόμενη πίστα. Ακριβώς τότε, πριν «φτάσει» το τρένο (κυριολεκτικά, δεν είναι σχήμα λόγου) στο νέο στάδιο, είναι η ώρα να γυρίσεις τις ρυθμίσεις του κινητού σου στην κανονική ώρα.

Συμβουλή 4η:

Αν δεν περνάς με τίποτα μια πίστα, τσέκαρε online tutorials ή videάκια στο youtube. Ίσως η στρατηγική σου είναι λάθος. Αν και πιο συχνά θα δεις να επαναλαμβάνεται το εξής κολπάκι:

Ξεκινάς την πίστα και πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση, τσεκάρεις αν όσα βλέπεις σε βολεύουν. Αν το ταμπλό είναι χάλια στημένο και το βλέπεις ότι δεν τσουλάει το πράγμα, απλώς βγαίνεις από το παιχνίδι. Ναι, δεν θα χάσεις ζωή, ακριβώς επειδή δεν ξεκίνησες το παιχνίδι. Μπορείς να επαναλάβεις όσες φορές θες.

[themify_button ]Της Αναστασίας Λαντζούνη[/themify_button]