Όχι δεν ήταν ο μόνος υποψήφιος και δεν ήταν τόσο απλό όσο νομίζεις.

Τις έχουμε δει και ξαναδεί και τις λατρεύουμε. Οι ταινίες του Harry Potter -τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές- είναι τέλειες και για αυτό πολύ σημαντική ευθύνη έχουν οι πρωταγωνιστές τους. Η Janet Hirshenson, υπεύθυνη για casting ταινιών, σε συνέντευξή της στην Huffington Post, είπε πολλά κι ενδιαφέροντα πραγματάκια για το πώς οι Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint πήραν τους ρόλους τους.

Αρχικά πριν αναλάβει εκείνη, υπήρχε άλλος υπεύθυνος για το casting κι έτσι οι επιλογές για τον Ron και την Hermione είχαν περιοριστεί κάπως. Για τον ρόλο του Harry από την άλλη δεν υπήρχε καμιά πρόοδος. Ο κανόνας που υπήρχε για την συγκεκριμένη ταινία ήταν απλός και συνάμα αρκετά δεσμευτικός. Θα έπρεπε να παίζουν μόνο Βρετανοί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που ο σκηνοθέτης Chris Columbus αρνήθηκε στον Robin Williams τον ρόλο του Hagrid όταν εκείνος τον ζήτησε. Η μόνη εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα έγινε για να δοκιμαστεί ο Liam Aiken που είχε δουλέψει παλαιότερα με τον σκηνοθέτη της ταινίας. Τελικά κι εκείνος απορρίφθηκε!

Έγιναν προσπάθειες να πάρει τον ρόλο του Harry Potter κάποιος που θα είναι μεγαλύτερος από 13 ετών, αλλά την μια φορά που αυτή η σκέψη προχώρησε ο ηθοποιός (ο οποίος είχε ήδη κάνει το Billy Elliot, οπότε υπήρχε μια κάποια πίεση για να πάρει τον ρόλο) εκτός από το ότι ήταν ήδη 14 ετών είχε και καφέ μάτια κι έτσι απορρίφθηκε.

Στο μεταξύ ο Chris Columbus, είχε δει τον Radcliffe στο θέατρο και του φαινόταν εξαιρετική επιλογή μόνο που ο ίδιος ο νεαρός δεν ήθελε τον ρόλο, μέχρι την στιγμή που ο παραγωγός David Heyman πήγε στο θέατρο και του πρότεινε να δοκιμάσει να έρθει στο casting.

Στην πορεία η παραγωγή  ήταν ανάμεσα σε 2 παιδιά και τελικά τον ρόλο πήρε ο  Daniel, καθώς έδειχνε ότι είχε την ικανότητα να γίνεται «σκληρός» όταν ο ρόλος το απαιτούσε.

Στην περίπτωση των Ron και Hermione, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα καθώς η Emma Watson είχε το ταλέντο να γίνεται «εκνευριστική» και ταυτόχρονα να την λατρεύεις κι αυτό ήταν που την ξεχώρισε σε σχέση με το άλλο υποψήφιο κορίτσι για τον ρόλο το οποίο μάλιστα είχε ήδη κάνει την «Madeline».

Ο Rupert Grint, πάλι δεν πήρε τόσο εύκολα τον ρόλο του, καθώς στον σκηνοθέτη άρεσε αρχικά κάποιο άλλο παιδάκι αλλά το υπόλοιπο συνεργείο τον έπεισε.

Όπως είπε η Hirshenson, όταν κάλεσαν τα παιδιά στο γραφείο δεν τους είπαν αμέσως ότι πήραν τους ρόλους και εκείνη κοιτούσαν ο ένας των άλλον σκεπτικοί. Όταν τελικά ανακοινώθηκε ότι πήραν τους ρόλους, άρχισαν να πανηγυρίζουν, να συζητούν ζωηρά και να προσπαθούν να γνωρίσουν τον ένας τον άλλο. «Η Emma Watson ρωτούσε τον Daniel αν του αρέσουν τα βιβλία και είχε εκείνα τα τέλεια χαρακτηριστικά της Hermione«.

Στην πρώτη τους «επίσημη» ανάγνωση ήταν παρούσα και η  J. K. Rowling και σύμφωνα με την Hirshenson «χαμογελούσε όλη την ώρα«. Κάπως έτσι λοιπόν, η μαγεία ξεκίνησε.