Συζήτησέ το, μην το γκουκλάρεις…

Καθημερινά ξοδεύουμε ώρες πολλές, σχεδόν ατελείωτες, μπροστά από smartphones και υπολογιστές, τσεκάροντας emails, tweets, FB comments, YouTube videos, periscope videos, updates από τα αγαπημένα μας websites, blogposts, μηνύματα στο Linkedln (ναι, υπάρχει κι αυτό), check-ins, Τinder matches και ένα σωρό άλλα μικροπράγματα στα Iντερνετς. Πώς ήταν η ζωή πριν όλα αυτά; Παρακάτω συλλέξαμε τις καλύτερες απαντήσεις από αυτό το AskReddit, που μας άνοιξε την όρεξη για παιχνίδι στο δρόμο (ω ναι!). 

«Το να ζεις την ζωή σου χωρίς να  ανησυχείς πως κάποιος θα τραβήξει ένα video σου και θα το ποστάρει για να το δουν όλοι.»

paparazzi_risegr

«Λιγότερο FOMO (Fear Of Missing Out)»

«Σήμερα πηγαίνεις σε ένα σωρό νέα μέρη για να δείξεις σε όλους πόσο τέλεια περνάς και σκέφτεσαι πόσο ωραία θα ήταν αν απλώς έβγαινες έξω για να περάσεις καλά…»

fomo_risegr

«Το να αφήνεις το τηλέφωνό σου στο σπίτι.»

no-phone-90s-risegr

«To συναίσθημα του να μην μπορεί να με βρει κανείς. Όταν ήμουν παιδί, ξεκινούσα μια περιπέτεια με τους φίλους μου χωρίς να έχω ένα gps κολλημένο επάνω μου. «

strandd_risegr

«Υπήρχε πάντα μια αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας όταν έφτανε σπίτι μου ο ταχυδρόμος. Ένα γράμμα από παλιό φίλο, ένα πακέτο με φωτογραφίες, ένας εραστής από το παρελθόν… Σήμερα, δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έδωσα σημασία στο ταχυδρομείο.»

jerryparks_risegr

«Το να πηγαίνω για ύπνο όταν πάω στο κρεβάτι. Πάω συνήθως για ύπνο σε καλή ώρα, αλλά καταλήγω να τσεκάρω το άτιμο το κινητό μέχρι η ώρα να είναι περασμένη και την επόμενη μέρα είμαι κομμάτια από την κούραση.»

texting-snow_risegr

«Τι είπες; Σορυ, έβλεπα τις ειδήσεις στην τηλεόραση και μπήκα αμέσως ίντερνετς να τις googl-άρω.»

«Το να τρώω με φίλους και οικογένεια και να μην είναι όλοι κολλημένοι στα κινητά τους, τσεκάροντας τα τελευταία ποστ που έκαναν οι φίλοι τους στο Facebook, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά.»

«Λιγότερα trolls […] Η ανωνυμία είναι ένας εύκολος τρόπος για να φέρεται ο καθένας σαν ανώριμος μαλάκας μέσα σε μια λογική συζήτηση.»

troll_risegr

«Το να παίζουν τα παιδιά περισσότερο έξω. Όταν ήμουν παιδί, θυμάμαι ότι παίζαμε στο δρόμο όλων των ειδών τα παιχνίδια. […] Σήμερα οι γειτονιές είναι σαν πόλεις-φαντάσματα.»

fey_risegr

«Το να μπορείς να κάνεις ερωτήσεις, χωρίς κάποιος να σου απαντάει «Google it!». Μερικές φορές είναι καλό να κάνεις διάλογο.»

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]