Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο!

Κάθε μέρα είναι σημαντική και δεν το λέμε με εκείνο τον κλισέ βαρετό τρόπο που έχεις συνηθίσει να το ακούς ως τώρα, Το εννοούμε απόλυτα. Έλα να ρίξουμε μαζί μια ματιά σε μερικά σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σε όλο τον κόσμο σαν σήμερα .

Άλλοι μάθαμε για αυτήν τη μάχη από τα βιβλία της ιστορίας, άλλοι από τον κινηματογράφο κι άλλοι από διάφορες ιστορίες που έχουν γραφτεί κατά καιρούς. Μπορεί ο Λεωνίδας να μην είχε εμφανισιακά καμία σχέση με τον Gerard Butler, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η μάχη των θερμοπυλών, μια από τις μεγαλύτερες μάχες στην ελληνική ιστορία, συνέβη σαν σήμερα στις 11 Αυγούστου του 480 προ Χριστού. Ας το παραδεχτούμε. Όλοι μας ανατριχιάσαμε όταν διαβάσαμε πρώτη φορά τι συνέβη στις Θερμοπύλες.

300-cor

 

 

Λατρεύω τα rollers θα μπορούσα να γυρίσω όλη την Αθήνα πάνω τους, αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Ναι ok υπερβάλω λίγο, αλλά φαντάσου πως ένιωσα  όταν ανακάλυψα ότι το πρώτο πάρκο roller skating  στον κόσμο εγκαινιάστηκε σαν σήμερα το 1866 στο Newport  των ΗΠΑ. Ευτυχώς, οι πίστες δεν έμειναν μόνο εκεί, κι έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε κι εμείς το αγαπημένο μας χόμπυ.

roller skate park

 

Είναι το τζίνι από τον Aladin, ο Captain Hock, o επιστήμονας που εφηύρε το Flubber. Eίναι ολόκληρη η παιδική μας ηλικία κι έφυγε σαν σήμερα στις 11 Αυγούστου του 2014. Ο Robin Williams μπορεί να μας έκανε να χαμογελάμε και να είμαστε αισιόδοξοι με τις ταινίες του, όμως ο ίδιος  βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη. Δυστυχώς, ο θάνατος του δεν ήρθε από φυσικά αίτια, αλλά από αυτοκτονία. Στην καρδιά μας θα είναι για πάντα ζωντανός, γιατί μέσα από αυτόν και τους ρόλους του ταξιδέψαμε, κλάψαμε, γελάσαμε και μαγευτήκαμε.

rw

Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη φορά, κάνε την μέρα σου ξεχωριστή, της αξίζει!

[themify_box ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_box]