Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο!

Κάθε μέρα είναι σημαντική και δεν το λέμε με εκείνο τον κλισέ βαρετό τρόπο που έχεις συνηθίσει να το ακούς ως τώρα, Το εννοούμε απόλυτα. Έλα να ρίξουμε μαζί μια ματιά σε μερικά σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σε όλο τον κόσμο σαν σήμερα .

Σίγουρα έχεις πιει έστω 1 φορά στη ζωή σου κι αν όχι πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε  έτσι για την εμπειρία. Σαν σήμερα το 1693, ο καλόγερος Ντομ Περινιόν φτιάχνει την πρώτη σαμπάνια σε μοναστήρι στην Καμπανία. Τόσα χρόνια μετά και την πίνουμε με τεράστια ευχαρίστηση ακόμα. Κάτι έκανε πολύ σωστά ο μεσιέ Περινιόν.

perig kolaz-risegr

“Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!”


Στις 4 Αυγούστου του 1865, ο “ύμνος εις την ελευθερία” του Διονύσιου Σολωμού,  καθιερώνεται με κάθε επισημότητα ως ο εθνικός ύμνος της  Ελλάδας. Στοίχοι και λέξεις που θα μείνουν στην αιωνιότητα.

“Εκεί μέσα εκατοικούσες
Πικραμένη, εντροπαλή,
Κι ένα στόμα ακαρτερούσες,
Έλα πάλι, να σου πει.”

solomos-risegr

Ο Χανς Κρίστιεν Άντερσεν ο παραμυθάς της καρδιάς μας, έφυγε από την ζωή, σαν σήμερα το 1875, πέφτοντας από το κρεβάτι του. Ναι. Πέφτοντας απ’ το κρεβάτι του. Για να κοιμόμαστε εμείς τουλάχιστον πιο ήρεμα, μας άφησε «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα», την  «πριγκίπισσα και το ρεβίθι», την «τοσοδούλα» και τόσα άλλα. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

56ee9d

 

Στις 4 Αυγούστου  του 1980, ο  John Lennon και η Yoko Ono , το ζευγάρι που αγαπήθηκε  όσο λίγα στην παγκόσμια μουσική ιστορία, ξεκινά τις ηχογραφήσεις  του τελευταίου του δίσκου στη Νέα Υόρκη. Ο τίτλος του δίσκου είναι Double Fantasy και κυκλοφορεί , 21 μέρες πριν το θάνατο του Lennon, στις 17 Νοεμβρίου του 1980. 1 χρόνο μετά την κυκλοφορία του, κέρδισε το βραβείο Grammy «Album of the Year». Ειλικρινά τώρα χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι για τον John Lennon;

yoko lenon

Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη φορά, κάνε την μέρα σου ξεχωριστή, της αξίζει!

[themify_box ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_box]