Ποιοι ανέβασαν το επίπεδο της τηλεόρασης την φετινή χρονιά;

Το 2015 μας αποχαιρετά και μια ολόκληρη χρονιά γεμάτη από σειρές φτάνει στο τέλος της, άρα και το σειροκαλεντάρι του 2015 που είχες βρει εδώ θα αντικατασταθεί από ένα νέο. Αναμένοντας τις πρώτες πρεμιέρες + επιστροφές του 2016, δίνουμε τα δικά μας original βραβεία στα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στην TV του 2015, γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει.

Βραβείο: Να ζει κανείς ή να μη ζει; 

snow_risegr

Οk, μπορεί το φινάλε της season 5 να ήταν το πρώτο επεισόδιο “Game Of Thrones” που είδα στην ζωή μου, μπορεί να κατάλαβα κάτι τελείως διαφορετικό από την πραγματική υπόθεση, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό που συνέβη στον Jon Snow και επίσης αυτός ο καταραμένος ο Απρίλιος πέφτει ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ….

Βραβείο «Θα γινόταν άνετα και Έλληνας βουλευτής»

bettercallsaul
Μόνο Saul Goodman. Ένας μισάνθρωπος που μοιάζει στα μάτια των αδύναμων, υπερήρωας. Τον αγαπάμε και τον μισούμε ταυτόχρονα.

Βραβείο «Ξαναγεννήθηκα και τώρα Φάτε την Σκόνη Μου»

jessicajones
Η Krysten Ritter βολόδερνε σε εναλλακτικά sitcoms (B**ch we love you) και δεύτερους ρόλους σε μεγάλες σειρές (Breaking Bad). Ώσπου έγινε η Jessica Jones, superhero-αληθινός άνθρωπος, που μάχεται ενάντια σε Εκείνον που υποτάσσει το μυαλό της. Welcome back…

Βραβείο «Πώς να κάνεις το True Detective σωστά»

bloodiline

Κyle Chandler, Linda Cardelini, Jacinda Barret, Νorbert Leo Butz και Ben Mendelsohn υποδύονται τέσσερα αδέλφια-πρωταγωνιστές ενός εγκλήματος μέσα στην οικογενειακή τους επιχείρηση…«We`re no a bad people, but we did a bad thing…» είναι η πρώτη ατάκα που θα ακούσεις στον πιλότο της σειράς. Τrue Detective, σημείωνε να μαθαίνεις!

Βραβείο «Το rom-com το σωστό, το πρόστυχο»

 «Master Of None», «Nasvhille» (se1ep6)

Ο Dev (Aziz Ansari) προτείνει στην Rachel (Noel Wells) για πρώτο ραντεβού, μια εκδρομή στο Nashville! Τα πράγματα δεν θα πάνε τόσο ιδανικά, αλλά στο φινάλε θα μείνει το κουρασμένο μα χαμογελαστό «You rock!» της Rachel, λίγο χωρίσουν οι δρόμοι τους…

Βραβείο: «Φρέσκο popcorn»

quanrtico

«Quantico»: Ένας συνδυασμός “Grey`s Anatomy” με λίγο από “Alias”, με πρωταγωνίστρια την Pryianka Chopra, δηλαδή την πιο όμορφη γυναίκα της Ινδικής showbiz. O ορισμός της τέλειας popcorn TV, αυτό που θα απολαύσεις ένα βράδυ Τρίτης, πτώμα στην κούραση μετά από 14 ώρες δουλειάς.

grinder

The Grinder: Τηλεοπτικός δικηγόρος (Rob Lowe) αποφασίζει να βοηθήσει τον αδελφό του (Fred Savage) που είναι πραγματικός δικηγόρος. Χαλαρό meta-ειρωνικό family sitcom (το είχαμε εντοπίσει εδω) που ίσως και να θέλει να εξελιχθεί σε “Arrested Development”, αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει, περνάει μια χαρά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Βραβείο: «Σκοτώσαμε τους αντί-ήρωες γιατί YOLO»

sense8_risegr
Η Αγάπη που γίνεται Δύναμη μυαλού και Δύναμη ψυχής και αγγίζει αυτούς που θέλεις εσύ, να ζεις Ελεύθερος και χωρίς Φόβο, αυτό ήταν η πρώτη σεζόν του Sense8. Πουθενά διεφθαρμένοι μπάτσοι ή παρανοϊκοί μισάνθρωποι, πουθενά anti-heroes. Έτσι, για αλλαγή. Εδώ θα βρεις κι άλλες τέλειες σειρές που πάνε για δεύτερη σεζόν και (μάλλον) δεν τις έχεις ανακαλύψει.

Βραβείο: «Let It Be»

«Transparent» (2014-)

https://www.youtube.com/watch?v=CluxHR9pkdQ

H ιστορία της Maura Pfefferman (Jeffrey Tambor), που καταφέρνει να κρατάει ενωμένη την οικογένειά της και ταυτόχρονα να υπερασπίζεται το δικαίωμα του να ζει αξιοπρεπώς ως trangender άτομο, συνεχίζει να είναι το πιο συγκινητικό/ποτέ απολογητικό/ενίοτε ξεκαρδιστικό πράγμα της TV. Θα μπορούσε να προβάλλεται και στα σχολεία. Θα μπορούσε…

Βραβείο «Διαχρονικά Αμετακίνητης Αλήθειας»

xifles

Τα “X-Files” φέτος, ανακοίνωσαν την επιστροφή τους με νέα επεισόδια, γιατί μετά από 12 χρόνια το φανατικό κοινό της σειράς βρίσκεται (ακόμα) μπροστά από online forums, conventions, τηλεοράσεις και παρακολουθεί/συζητάει φανατικά/πιστεύει πως ή Αλήθεια Βρίσκεται (Ακόμα) Εκεί Έξω.  Ανυπομονούμε…

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]