Τι άνθρωποι κυκλοφορούν εκεί έξω; 

Δεν υπάρχει ταβάνι στον τρόμο που προκαλεί η ίδια η ανθρωπότητα προς τα ζώα και το περιβάλλον καθημερινά. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, ήταν η βραδινή εισβολή συμμορίας σε ζωολογικό κήπο κοντά στο Παρίσι, όπου με 3 σφαίρες σκότωσαν ρινόκερο και έκοψαν το κέρατο του με πριόνι.

Ο ηλικίας 4 ετών ρινόκερος ονόματι Vince, βρέθηκε νεκρός το επόμενο πρωί από τους φύλακες του ζωολογικού κήπου Thoiry, που βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Παρισιού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Parisien, εικάζεται πως η συμμορία αποτελούνταν από 2-3 δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν στο ζωολογικό κήπο και βρέθηκαν αμέσως στις εγκαταστάσεις όπου ζουν οι ρινόκεροι. Εκεί πυροβόλησαν τον Vince και αφαίρεσαν ολόκληρο το 1 από τα 2 κέρατα του, ενώ και το δεύτερο βρέθηκε διαλυμένο.

Εικάζεται επίσης πως οι ληστές είχαν σκοπό να αφαιρέσουν τα κέρατα και των άλλων 2 λευκών ρινόκερων, του 5χρονου Bruno και της 37χρονης Gracie. Τα 2 ζώα σήμερα είναι απολύτως ασφαλή και υγιή.

Ο Vince γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, σε ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας. Έφτασε στο Παρίσι το Μάρτιο του 2015, μαζί με τον Bruno.

Σήμερα, τα κέρατα ρινόκερου πωλούνται στη μαύρη αγορά για αντίτιμο που μπορεί να ξεπεράσει τα 40.000 ευρώ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κίνα, όπου πιστεύεται πως έχουν αφροδισιακές ιδιότητες.

(Πηγή:Independent)

Δες εδώ9 ιστορίες με φαντάσματα σκύλων που θα «μιλήσουν» κατευθείαν στην καρδιά των φιλόζωων