Επιστροφή στο “Donnie Darko” το πιο ρεαλιστικό ντοκουμέντο εφηβικού πόνου.

Στην προεφηβεία μου, είχα έναν φανταστικό φίλο, ήταν ο Brandon Walsh, χαρακτήρας του Beverly Hills 90210, που ερχόταν στα όνειρα μου για να μιλήσουμε για τα προσωπικά/ερωτικά του ζητήματα και ακόμα περισσότερα που έχω περιγράψει εδώ. Όμως ο Donnie (Jake Gyllenhaal) ζει ένα διαφορετικό είδος εφιάλτη, συναντώντας σε καθημερινή βάση τον Frank, έναν δίμετρο θλιμμένο λαγό που βαριέται να ζει ανάμεσα στο παροντικό και το παράλληλο σύμπαν που διαδραματίζεται η ταινία. Γι`αυτό ο Frank προκαλεί τον Donnie σε μια σειρά από φάρσες και άλλα «αστεία» που τον φέρνουν διαρκώς λίγο πιο κοντά στο θάνατο. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ο Frank θα προειδοποιήσει τον Donnie πως το τέλος του κόσμου δεν αργεί, σε λιγότερο από ένα μήνα το χάος μόνο θα υπάρχει. Όταν η μηχανή ενός αεροσκάφους εκσφενδονιστεί στο ταβάνι του δωματίου του Donnie, εκείνος θα αρχίσει να πιστεύει πως το τέλος ίσως και να είναι πολύ κοντά.

Ο εφιάλτης βγαίνει πάντα αληθινός

Οι γονείς του Donnie απλώς δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στο μυαλό του και δεν έχουν κανέναν απολύτως τρόπο, αλλά και καμία θέληση  για να εισχωρήσουν εκεί. Ο «ειδικός πάνω στην αυτό-βοήθεια» (Patrick Swayze), η ψυχαναλύτρια του (Katherine Ross), η μεγάλη του αδελφή (Maggie Gyllenhaal ), η κοπέλα που μαγεύεται από την απόκοσμη γοητεία του (Jena Malone), όλοι τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να τραβήξουν ως άλλη μαγνητική δύναμη τον Donnie στην Πραγματική Ζωή, μακριά από τον κόσμο που υπόσχεται ο Frank. Όλοι τους αποτελούν ομιλούντα πιόνια με στόματα που ανοιγοκλείνουν φτύνοντας  κουβέντες κενές προς μια φιγούρα που είναι ξεκάθαρα έξω από αυτόν τον βαρετό, ανιαρό κόσμο.

Το Δολοφονικό Φεγγάρι

Για κάθε φίλο που έγινε άσπονδος εχθρός, για κάθε έρωτα που έγινε μια άχρωμη Μάζα Μίσους, για κάθε καθηγητή που πέταξε στα σκουπίδια μια εργασία χτισμένη με ξενύχτια, άγχος και βουλιμία, ένας Frank ήταν εκεί, παίρνοντας μορφή ανάλογα με τις εικόνες και την ένταση του τρόμου που ζεις όντας έφηβος. Κάθε βράδυ, το φεγγάρι είναι μια μεγάλη φωτιά, που αν τολμήσεις να το κοιτάξεις θα σε ισοπεδώσει. Αν είσαι έφηβος, ξέρεις. Αν ήσουν έφηβος, ξέρεις.

[themify_box style=»blue info rounded» ]Η ταινία «Donnie Darko» θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας 2017. Μάθε περισσότερα εδώ [/themify_box]