Ποια ήταν η λεπτομέρεια που οδήγησε στην απελευθέρωση της Chloe Ayling;

Πώς θα ένιωθες αν ξυπνούσες σήμερα, ένα ηλιόλουστο πρωινό του Αυγούστου και μάθαινες ότι μια οργάνωση που ονομάζεται “Black Death Group”σε έχει απαγάγει και ζητάει λύτρα για να σε ελευθερώσει; Μοιάζει με σενάριο ταινίας, αλλά συνέβη στ`αλήθεια και είναι λίγο περισσότερο εφιαλτικό.

Ήταν το μοντέλο Chloe Ayling, που βρέθηκε στις 11 Ιουλίου στο Μιλάνο για μια φωτογράφιση, όταν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι σύμφωνα με την Ιταλική Polizia di Strato τη νάρκωσαν και την παγίδευσαν μέσα σε μια βαλίτσα. Στη συνέχεια, οι απαγωγές επιχείρησαν να πουλήσουν το μοντέλο στο Deep Web με αντίτιμο που ξεπερνούσε τις 300.000 δολάρια, σε bitcoins.

A post shared by Chloe Ayling (@chloeayling) on

Τελικά, ύστερα από 6 ημέρες ομηρίας σε περιοχή κοντά στο Τορίνο, η Choe απελευθερώθηκε και μετέβη εσπευσμένα στην βρετανική πρεσβεία, που βρίσκεται στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν χρειάστηκε να δοθούν λύτρα.

Μετά την απελευθέρωση της, η Ayling διηγήθηκε στην εφημερίδα Corriere  de la Sera την εμπειρία της:

«Ένα άτομο που φορούσε μαύρα γάντια ήρθε από πίσω και έβαλε το ένα του χέρι στο λαιμό και το άλλο στο στόμα μου, ενώ ένα δεύτερο άτομο που φορούσε μαύρη κουκούλα, μου έκανε ένεση στο δεξί χέρι. Νομίζω ότι έχασα τις αισθήσεις μου. Ανοίγωντας τα μάτια μου, διαπίστωνα ότι φορούσα μια ρόζ φόρμα και τις κάλτσες που φοράω τώρα. Ήμουν  παγιδευμένη μέσα σε ένα αμάξι, με τα χέρια και τους αστραγάλους και το στόμα μου δεμένα με ταινία, μέσα σε μια τεράστια σακούλα, με μια τρύπα για να αναπνέω.

https-blueprint-api-production.s3.amazonaws.comuploadscardimage557012ac0417e0-d554-4ce6-8012-e2dde9dd109d

Το μοντέλο δήλωσε πως φώναξε τόσο πολύ, που οι απαγωγείς της χρειάστηκε να σταματήσουν το αμάξι 3 φορές. Επίσης, τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα σε μια σειρά από ράφια, προκαλώντας της ακόμα περισσότερο πόνο.

 

A post shared by Chloe Ayling (@chloeayling) on

Η Ayling πρόσθεσε πως κάποια στιγμή, ένας άντρας της είπε στα αγγλικά, πως είχε δει φωτογραφίες της στο Instagram όπου την απεικόνιζαν μαζί με ένα μωρό και ότι η ομάδα του έχει ως κανόνα «να μην πουλάει μητέρες.» κάτι που φημολογείται πως ήταν και ο λόγος της απελευθέρωσης της.

Σύμφωνα με την Mail Online, λίγες ημέρες αργότερα, το “Black Death Group” έστειλε στο μοντέλο και ένα γράμμα όπου έγραφε μεταξύ άλλων «Σε απελευθερώνουμε ως μια ένδειξη γενναιοδωρίας…» τονίζοντας πως η σύλληψη της ήταν «λάθος», λόγω του ότι είναι μια νεαρή μητέρα.

Aυτή τη στιγμή, η Ιταλική αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο που φαίνεται να είναι ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από την απαγωγή του νεαρού μοντέλου: Είναι ο 30χρονος Πολωνός Lucasz Pawel Herba, που εικάζεται πως ζητούσε λύτρα από το πρακτορείο της Chloe, ενώ και στο παρελθόν είχε προβεί σε παρόμοιες «δημοπρασίες» για το Black Death Group.

Πηγή: Mashable.