Εσύ θα την πάλευες;

Οι ταινίες τρόμου που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι πάρα πολλές και όχι πάντα πετυχημένες. Το να ξεκινήσεις μια ταινία περιμένοντας να σε αφήσει ξάγρυπνο το βράδυ και τελικά να καταλήξεις να γελάς με εκείνο το γέλιο, το σπαστικό, το ασταμάτητο είναι συνηθισμένο. Ωστόσο, εκεί έξω υπάρχουν μερικές ταινίες που τρόμαξαν όχι μόνο το κοινό αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τους φτάνοντάς τους στα όριά τους.

“The Blair Witch Project”

tainioes tromaksan 01

Όσο κι αν η συγκεκριμένη ταινία δίχασε το κοινό καθώς υπήρχαν αρκετοί που δεν τρελάθηκαν, οι πρωταγωνιστές της πέρασαν άσχημα καθώς άνθρωποι από την παραγωγή της ταινίας, προκειμένου να πετύχουν ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα, μείωναν συνέχεια την ποσότητα φαγητού που έδιναν στους ηθοποιούς και κουνούσαν τις σκηνές τους την ώρα που κοιμόντουσαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Αποτέλεσμα; Οι ηθοποιοί έγιναν τελικά πιο νευρικοί (σχεδόν τρελοί) όσο ο καιρός περνούσε.

“Psycho”

tainioes tromaksan 02

Αν τρόμαξες απλώς παρακολουθώντας την περιβόητη σκηνή στο ντους φαντάσου πως η Janet Leigh αφού είδε όλη την ταινία έτοιμη, σταμάτησε να κάνει μπάνιο εκτός αν ήταν απολύτως απαραίτητο (!!) κι αφού πρώτα κλείδωνε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού της κι άφηνε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή.

“The Birds”

tainioes tromaksan 03

H Tippy Hedren υπέφερε αρκετά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Για να καταλάβεις ενώ της είχαν πει πως τα πουλιά που θα χρησιμοποιούνταν στην ταινία θα ήταν μηχανικά, τελικά ο Hitchcock  χρησιμοποίησε αληθινά με σάρκα, οστά και πούπουλα.

“Halloween”

tainioes tromaksan 04

Η 9χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας Kyle Richards, τρόμαξε τόσο πολύ μετά την πρεμιέρα, που μέχρι να γίνει 15 κοιμόταν με την μητέρα της καθώς πίστευε πως υπάρχει κάτι κάτω από το κρεβάτι της. Η χαρά του παιδοψυχολόγου ήταν η φάση.

“The Exorcist”

tainioes tromaksan 05

Ήταν και είναι μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες που θα δεις ποτέ και κάποιες σκηνές ήταν έκπληξη ακόμη και για τους ίδιους τους συντελεστές της. Φαντάσου πως ο Jason Miller δεν ενημερώθηκε ποτέ πως στη σκηνή με τον εμετό, θα είχαν στόχο το πρόσωπο του. Το κατάλαβε  όταν ήταν ήδη πολύ αργά. Όταν τελείωσε η σκηνή (σε μια μόλις λήψη) και για το υπόλοιπο της ημέρας ο  Miller ήταν εξαιρετικά εκνευρισμένος, καθώς νόμιζε πως η «βολή» θα τον πετύχει στο στήθος…

“The Texas Chainsaw Massacre”

tainioes tromaksan 06

Το κόλπο που σκέφτηκε ο σκηνοθέτης Tobe Hooper, προκειμένου να «πάρει» αυθεντικό τρόμο από τους ηθοποιούς του, ήταν απλό και ιδιοφυές. Κράτησε το δολοφόνο της ταινίας (τον ερμήνευσε ο Gunnar Hansen) μακριά από το υπόλοιπο cast κι έτσι μπορείς να φανταστείς τι έγινε όταν τον είδαν για πρώτη φορά, σωστά;

«The Shining”

tainioes tromaksan 07

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Shelley Duvall δήλωσε πως από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο των γυρισμάτων δεν ήταν ποτέ εντελώς καλά, καθώς ο ρόλος την άγχωνε πολύ και ο Kubrick ήταν πιεστικός.

“Willy Wonka and the Chocolate Factory”

tainioes tromaksan 08

Ναι είναι εκείνη η σκηνή με το τούνελ που μας τρόμαξε όλους. Να ξέρεις πως και οι ηθοποιοί (εκτός του Gene Wilder) ένιωσαν το ίδιο ακριβώς συναίσθημα. Μάλιστα δεν είχαν δει ποτέ τον Wilder πριν το πρώτο του γύρισμα.

[themify_button ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_button]