Φέτος μην τον αφήσεις στο σπίτι: Μαζί και στην παραλία!

Ας πούμε πως αποφάσισες να πας μαζί με το αγαπημένο σου παιδί (γιατί παιδί είναι και το σκυλί σου) στη παραλία. Όσο περνάει η ώρα, οι γύρω λουόμενοι θα περνούν από την ομπρέλα σου για να τον χαϊδέψουν και να σου πουν πόσο κούκλος/α είναι. Θα περάσουν όμως κι αυτοί που θα έχουν όρεξη για καυγά, αυτοί που θα «διαμαρτύρονται εντόνως» και με ύφος Χαρούλας Πεπονάκη από το «Ρετιρέ«, θα σου πούνε «Ρε ΠΑΡΤΟΑΠΟΔΩΠΕΡΑ!». Ψυχραιμία, δεν υπάρχει λόγος να τσακωθείς με κανέναν. Μάθε τι προβλέπει ο νόμος και προετοιμάσου κατάλληλα

Τι προβλέπει ο νόμος για τα σκυλιά στις ελληνικές παραλίες

Ο νόμος 4235/2014 (Α’ 32), που αποτελεί τροποποίηση του 4039/2012, αναφέρει ότι επιτρέπεται η παρουσία ζώων σε χώρο λουόμενων (παραλίες), αρκεί να κυκλοφορούν με λουρί και ο ιδιοκτήτης τους να να έχει διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή το βιβλιάριο υγείας (ή το διαβατήριο) για έλεγχο από τα αρμόδια όργανα (στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Λιμενικό Σώμα).  Ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου ζώου καλείται να το συνοδεύει διαρκώς, ενώ μπορεί και και να κάνει μπάνιο στον σκύλο του, αρκεί να μην παραπονεθεί κάποιος από τους λουόμενους για την παρουσία του. Σε αυτή τη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να τον απομακρύνει από τη θάλασσα.

(απαραίτητο διάλειμμα για gif σκύλου που κάνει μαθήματα κολύμβησης μαζί με το αφεντικό του)

CUTE-dog-taking-a-swimming-lesson

Δηλαδή:

  1. Αν ο σκύλος σου είναι ένα κοινωνικό, ήσυχο και αγαπησιάρικο ζωάκι, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
  2. Aν είναι ένα αγρίμι και μισό, αν κινδυνεύουμε κάθε φορά που μας δείχνει τα δόντια του, ε, αστον σπίτι καλύτερα.
  3. Μην αφήνεις το βιβλιάριο υγείας του να αραχνιάζει σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού. Παρ`το μαζί σου για καλό και για κακό.
  4. Αν δεν έχει κάνει τα εμβόλια του, τότε σταμάτα να διαβάζεις αυτό το άρθρο και κάνε αυτό που πρέπει. Για το καλό σου και – κυρίως- το καλό του.
  5. Μετά το μπάνιο, θα θέλει να τινάξει το νερό από πάνω του. Για καλό και για κακό, πάρτον λίγο πιο μακριά από άλλους λουόμενους.
  6. Μετά (ή και πριν) το μπάνιο, πήγαινε τον μια βόλτα για να κάνει και το number 2, ει δυνατόν πολύ μακριά από άλλους λουόμενους.
  7. Μην πάτε για μπάνιο με καύσωνα. Τα σκυλιά υποφέρουν με την αυξημένη ζέστη.
  8. Ακόμα κι αν πάτε τελικά, φρόντισε να του παρέχεις διαρκώς φρέσκο και δροσερό νερό. Θα σ`αγαπήσει περισσότερο.
  9. Μπορεί να είναι ένα ζώο, αλλά πολλές από τις ανάγκες του είναι ίδιες με αυτές του ανθρώπου. Όπως αυτή της δροσιάς. Μην το ξεχνάς και θα περάσετε τέλεια. Όπως η Ρούνι, το σκυλί του γράφοντα, στο πρώτο της μπάνιο, τον περασμένο μήνα.

dogg1000

[themify_box ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_box]